MMA na východe Slovenska. Medzinárodná konfrontácia a zvučné mená

Český bojovník Jan Široký sa predstaví v hlavnom zápase večera.
Český bojovník Jan Široký sa predstaví v hlavnom zápase večera. (Zdroj: Oktagon MMA)
Daniel Stankovič, Adrián Mečiar|16. sep 2021 o 19:29 (aktualizované 16. sep 2021 o 22:08)

Diváci na východe Slovenska sa konečne môžu tešiť na galavečer MMA.

MICHALOVCE. Už túto sobotu 18.9 sa v michalovskej Chemkostav Aréne uskutoční prvý turnaj slovenskej organizácie zmiešaných bojových umení IMPACT MMA.

Podujatie začne vybranými predzápasmi talentovaných bojovníkov v amatérskej kategórii, pričom na hlavnej karte ponúkne divákom šesticu atraktívnych profesionálnych súbojov. 

Vrcholom večera bude po nešťastnom zranení Patrika Jevického súboj veteránov najväčšej československej organizácie Oktagon MMA medzi talentovaným Košičanom Samuelom Daňkom a Čechom Janom Širokým.

Lístky na IMPACT MMA si môžete zakúpiť v sieti TICKETPORTAL, rovnako aj v deň podujatia priamo pri vstupe do haly. Vstup na podujatie je podmienený systémom O-T-P, teda očkovaním, platným testom alebo prekonaním ochorenia Covid-19 v posledných 180 dňoch.

Galavečer môžu diváci sledovať aj online na známej platforme OKTAGON.TV


Aby toho nebolo málo, na podujatí uvidíme aj popredné mená domácej scény MMA alebo bývalého šampióna prestížnej európskej ligy KSW.

Medzinárodná konfrontácia

Avizovaný hlavný zápas prinesie stret Širokého a Daňka. Obaja majú na konte po 4 zápasy v organizácii Oktagon MMA a nepripúšťajú si nič iné len víťazstvo.

V hlavnom predzápase bude v akcii zápasník OFA Bratislava Michal "Šaman" Dobiáš, ktorý preverí skúseného Poliaka Mariusza Radziszewského. Radziszewski sa už predstavil aj na Slovensku a rovnako v Oktagone, kde bojoval s Gáborom Borárosom.

„Pamätám si ako sa ma môj manažér opýtal, či by som s ním bol ochotný zápasiť. V tom čase mal Gábor skóre 14-4. Samozrejme som mu povedal, že do toho idem. Prvé kolo som bol lepším, nechýbalo veľa, aby som ho knokautoval.

V druhom som chcel urobiť takedown, čo ubránil, dal mi zopár rán a rozhodca, jeho kamarát, to okamžite ukončil. Pritom som bol v poriadku,“ spomína poľský bojovník.

Okrem Dobiáša bude symbolicky v akcii tiež ďalšia trojica Michalov. Michal "Moneyman" Mokrý sa po návrate z Kanady konečne ukáže na domácej pôde.

Niekdajší boxerský šampión Michal Zátorský chce zužitkovaž tvrdú prácu v OFA, Michal Petriš zas vyzve krajana Martina Muchu.

Uvidíme zvučné mená

S triom zástupcov známeho bratislavského klubu Octagon Fighting Academy príde legendárny tréner, často titulovaný ako krstný otec slovenského MMA, Ilja Skondrič.

Počas jeho úspešnej trénerskej kariéry mu pod rukami prešli bojovníci ako Attila Végh, Ivan Buchinger či Tomáš Deák, s ktorými žal úspechy v podobe titulov na medzinárodných fórach.

Spolu s ním si to na východ Slovenska namieria poprední bojovníci Oktagonu vrátane Jozefa Wittnera, ktorý by sa ako tretí nasadený bojovník rebríčka veltrovej divízie mal už v najbližších mesiacoch vrátiť späť do boja o titul.

Zaujímavosťou je, že na podujatie IMPACT MMA zavíta bývalý kráľ perovej divízie najväčšej európskej organizácie KSW Marcin "Polish Zombie" Wrzosek, ktorý príde do rohu podporiť Mariusza Radziszewskiho v jeho zápase proti Michalovi Dobiášovi. 

Wrzosek bol svojho času 37. bojovníkom svetového rebríčka, naviac sa zúčastnil reality šou The Ultimate Fighter, kde vo finále tesne podľahol na body Julianovi Erosovi.

Pred oficiálnym vážením zápasov alebo po turnaji priamo v hale tak bude pre fanúšikov priestor získať fotografiu s jedným zo známych zápasníkov.

Piatkové váženie a súťaž o lístky na turnaj

Ako to už býva zvykom, deň pred turnajom bude váženie bojovníkov, kde sa diváci môžu tešiť nielen na samotné váženie a kontrolu formy zápasníkov, ale i na spoločné staredowny pred ich zápasmi. 

Váženie prebehne od sedemnástej hodiny večer.

Súčasťou verejného váženia v obchodnom centre Zemplín v Michalovciach bude súťaž o lístky na podujatie IMPACT MMA. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»MMA na východe Slovenska. Medzinárodná konfrontácia a zvučné mená