Alaphilippe šíri o Slovensku pozitívne ohlasy

63. ročník pretekov Okolo Slovenska odštartuje 18. septembra v Bardejove.
63. ročník pretekov Okolo Slovenska odštartuje 18. septembra v Bardejove. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|10. sep 2019 o 00:32

Na Slovensku sa predstaví päť elitných tímov.

BRATISLAVA. Slovenská cyklistika je v kurze a nie je to len vďaka výkonom Petra Sagana. Dobré meno o nej v zahraničí šíri vlaňajší víťaz pretekov Okolo Slovenska Julian Alaphilippe, jeden z hrdinov tohtoročnej Tour de France.

Aj vďaka jeho pozitívnym ohlasom sa tento rok prihlásili ďalšie elitné tímy.

Po prvý raz v histórii ich na Okolo Slovenska bude až päť. Okrem Bora-Hansgrohe a Deceunincku prídu aj Groupama-FDJ, Team CCC a UAE Team Emirates. Každý z nich posiela na preteky kvalitnú zostavu.

Medzi hviezdami chýba obhajca aj skvelý vrchár

Na štarte budú čerstvý majster Európy Elia Viviani, výborní klasikári Alexander Kristoff, Arnaud Démare, Bob Jungels či štvrtý muž celkového poradia na tohtoročnej Tour de France Emanuel Buchmann.

"Fanúšikovia budú môcť vidieť svetové hviezdy a vychutnať si atmosféru. Určite to bude veľký zážitok. Veď Viviani, Kristoff či Démare sú svetoví jazdci. Predstavte si, ako medzi sebou bojujú o víťazstvo v pretekoch," vraví šéf slovenskej cyklistiky Peter Privara.

"A teraz ich budú môcť ľudia vidieť naživo, požiadať o podpis alebo sa s nimi odfotiť. Nemusia kvôli takým hviezdam cestovať do zahraničia alebo sledovať ich v televízii," dodáva.

Vlaňajší víťaz Alaphilippe tentoraz na Slovensko nepríde a pred pár dňami svoju sezónu predčasne ukončil aj ďalší hviezdny Francúz Thibault Pinot, ktorý bol takisto pôvodne prihlásený.

Okolo Slovenska štartujú v stredu 18. septembra v Bardejove.

Bezpečnosť je prioritou

Jednou z kľúčových oblastí, ktorej organizátori venujú veľkú pozornosť, je bezpečnosť cyklistov počas pretekov, aby sa predišlo pádom a neočakávaným incidentom.

Len pred pár týždňami po nešťastnom páde na pretekoch Okolo Poľska zomrel talentovaný belgický cyklista Bjorn Lambrecht.

Zostavovateľ trate Okolo Slovenska Stanislav Holec si prešiel celú trasu dlhú 714 kilometrov už štyri razy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Alaphilippe šíri o Slovensku pozitívne ohlasy