Na juniorský šampionát by mala prísť aj budúca draftová jednotka, Lafreniérovo zranenie nie je vážne

Mladí Kanaďania oslavujú triumf na turnaji Hlinka Gretzky Cup.
Mladí Kanaďania oslavujú triumf na turnaji Hlinka Gretzky Cup. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. dec 2019 o 19:36

Mladý útočník má byť lídrom kanadského tímu.

BRATISLAVA. Kanadský hokejový útočník Alexis Lafreniére sa neobáva toho, že by nenastúpil na blížiacich sa majstrovstvách sveta juniorov v českých mestách Třinec a Ostrava (26. decembra - 5. januára).

Predpokladaná jednotka nadchádzajúceho draftu zámorskej NHL síce potvrdila, že má problémy s členkom, ale jej zdravotný stav sa zlepšuje.

Lafreniére: Cítim sa veľmi dobre

"Cítim sa veľmi dobre. V ostatných dňoch sa môj členok zlepšoval a ja dúfam, že to bude už len lepšie," cituje 18-ročného krídelníka portál NHL.com.

Lafreniére štartoval na MSJ už vlani, keď pomohol Kanade v piatich dueloch jedným gólom.

Teraz má však výbornú formu v juniorskej QMJHL a v národnom tíme chce prebrať rolu lídra. Preto ho tréneri nepotrebujú skúšať v prípravnom kempe.

"Hral v tíme už pred rokom a všetci vieme, že bude jeho súčasťou opäť. Nemusí nám nič dokazovať," uviedol Mark Hunter, jeden z členov realizačného tímu kanadskej "dvadsiatky".

Kanaďan môže hrať

Kanaďania dúfajú, že jeden z najväčších talentov ostatnej dekády nebude chýbať v úvodnom dueli turnaja proti USA, ktorý je na programe 26. decembra v ostravskej B-skupine.

"Rozprával som sa s doktormi aj realizačným tímom. Myslia si, že je zbytočné tlačiť na niečo v prípade tohto zranenia.

Ja sám sa veľmi teším na to, kedy sa vrátim na ľad," pokračoval Lafreniére, ktorý odohral v aktuálnej sezóne QMJHL 32 zápasov za Rimouski Oceanic so ziskom 70 bodov (23+47).

"Určite chcem byť čo najrýchlejšie späť v hre, ale niekoľko dní oddychu mi padne vhod. Pri hre ani bolesť v členku necítim, skôr je to po zápasoch.

Môžem hrať, korčuľuje sa mi dobre a viem sa s tým problémom vyrovnať," dodal šikovný útočník, ktorý s Kanadou pred rokom ovládol Hlinka Gretzky Cup. Na pôde svetových šampionátov však ešte nezískal cenný kov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Na juniorský šampionát by mala prísť aj budúca draftová jednotka, Lafreniérovo zranenie nie je vážne