Olympijský tím si poradil so slovenskou dvadsiatkou, úspešný debut zažil ruský rodák

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
TASR|13. dec 2019 o 17:27

Slovenská dvadsiatka pokračuje v príprave na svetový šampionát.

Prípravný zápas 2019 - Žilina

Slovensko 20 - Olympijský tím SR 4:7 (1:4, 0:2, 3:1)

Góly: 13. Kňažko (Paulíny, Faško-Rudáš), 50. Mrázik (Tkáč), 56. Paulíny, 57. Ferenyi - 2. Žitný (Fominych, Michalčin), 7. Fominych (Žitný), 14. Fominych (J. Sukeľ), 16. R. Bondra (Hain), 29. J. Sukeľ (Žitný, Michalčin), 40. Roman (Čacho, R. Bondra), 60. Michalčin

Rozhodovali: Orolin, Baluška - Šoltés, Synek, vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:1

Divákov: 130

Slovensko 20: Lackovič (33. Rabčan) - Vitaloš, Kňažko, Stacha, Bučko, Dlugoš, Fatul, Česánek, O. Turan - Faško-Rudáš, Minárik, Džugan - Mrázik, Paulíny, D. Jendek - Chromiak, K. Kováčik, Tkáč - Drábek, Ferenyi, Nespala - Sarvaš

Olympijský tím SR: Škorvánek (29. Gajan) - Hain, A. Sloboda, Hatala, Petrinec, Michalčin, J. Cibák, M. Roman, Maier - Š. Petráš, Čacho, R. Bondra - Milý, Bjalončík, Hrehorčák - J. Sukeľ, Fominych, Žitný - Rogoň, Tamáši, Fafrák

ŽILINA. Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali v piatkovom prípravnom zápase v Žiline s Olympijským tímom SR 4:7.

Mužstvo vedené trénerom Petrom Oremusom položilo základ víťazstva už v prvej tretine, ktorú vyhralo 4:1.

Vydarený debut v národnom tíme zažil 21-ročný útočník Nitry Daniil Fominych, ruský rodák, ktorý si momentálne vybavuje slovenské občianstvo, strelil v drese Olympijského výberu dva góly a pridal aj jednu asistenciu.

Tri body zaznamenali aj Roman Žitný (1+2) a Christián Michalčin (1+2).

Tréneri sa dohodli aj na doplnkovom päťminútovom predĺžení na 3 na 3, v ktorom za olympionikov dali góly Šimon Petráš a Fominych a za SR 20 skóroval Martin Faško-Rudáš.

V dodatočných nájazdoch uspela "dvadsiatka" 2:0 vďaka Adamovi Paulínymu a Kristiánovi Kováčikovi.

Pre slovenskú "dvadsiatku" slúžil duel ako príprava pred nadchádzajúcimi juniorskými MS v Česku.

Zverencov trénera Róberta Petrovického preveria pred šampionátom ešte českí (22. decembra o 14.30 v Třinci) a ruskí rovesníci (23. decembra v Žiline o 15.00).

Hlasy po zápase

Peter Oremus, tréner Olympijského tímu SR: "Všetci hráči, ktorí prijali pozvánku, aj tí, čo sa do nominácie dostali až dodatočne, splnili stanovené pokyny. Už štvrtkový tréning ukázal, že chlapci vytvorili nielen dobrú partiu, ale sú v nich aj hokejové schopnosti, čo potvrdili aj v tomto zápase. Prvýkrát trénujem takúto mladú krv, bola v tom energia, dravosť. Aj pre mňa je to veľká skúsenosť."

Daniil Fominych, útočník Olympijského tímu SR: "Hrali sme uvoľnene, s pokojom, nebol na nás vyvíjaný tlak. Vďaka spoluhráčom sa mi podarilo takto presadiť. Veľmi ma potešilo, že som podal takýto výkon v prvom zápase za Slovensko. Verím, že ďalšie reprezentačné štarty čoskoro pribudnú."

Róbert Petrovický, tréner SR 20: "Bol to pre nás prvý zápas po tom, čo sme sa zišli v takomto zložení. Súper nás zavrel hneď pri prvom striedaní, išiel do presilovky a dal nám gól. Začiatok nebol ideálny, musíme si dávať na to pozor a byť lepšie pripravení. Chlapci boli pod tlakom, odhadzovali puky, postupne sa im však nohy rozviazali a ukázali v tretej tretine morálku. Sme veľmi radi za tento zápas, že sme si mohli urobiť obraz o našej hre."

Martin Vitaloš, kapitán SR 20: "Myslím si, že ešte máme čo robiť, na čom zapracovať, čo sa týka systému, korčuľovania, hry do tela i presnosti prihrávok. V prvej tretine sme hrali veľmi ustráchane, odhadzovali sme puky, nevytvorili sme si žiadne šance. Tréner nám povedal negatíva. S chalanmi sme to potom v šatni nakopli, hovorili sme si, aby sme makali, korčuľovali, začalo sa nám dariť. Čakali sme, že súper bude hrať agresívne, aj pre jeho hráčov to bol boj o miestenky v áčku."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Olympijský tím si poradil so slovenskou dvadsiatkou, úspešný debut zažil ruský rodák