Na Fed Cup do Bratislavy mieria Jankovičová aj Ivanovičová

Ana Ivanovičová
Ana Ivanovičová (Autor: SITA/AP)
SITA|6. apr 2011 o 12:00

Srbky sa v hlavnom meste Slovenska predstavia aj s dvomi najlepšími hráčkami. Našou jednotkou je Cibulková.

BRATISLAVA. Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová tvoria slovenský káder na bratislavské stretnutie so Srbkami o svetovú skupinu Pohára federácie 2012 tenisových reprezentačných družstiev žien.

Kapitán Matej Lipták oznámil nomináciu v stredu. Hrá sa 16. - 17. apríla na antuke v Sibamac aréne NTC. Domáce kvarteto má rovnaké zloženie ako 5. - 6. februára v 1. kole elitnej osmičky tohto ročníka Fed Cupu. Tím SR vtedy v rovnakom dejisku podľahol Češkám 2:3, keď už po tretej dvojhre prehrával nezvratne 0:3.

Srbky pod vedením Dejana Vraneša v rovnakom termíne v II. svetovej skupine zvíťazili v Novom Sade nad Kanaďankami 3:2, hoci nemali k dispozícii dve bývalé jednotky renkingu WTA, Jelenu Jankovičovú a Anu Ivanovičovú.

Zostavu vtedy tvorili Bojana Jovanovská, zverenkyňa bývalého fedcupového kapitána SR Mojmíra Mihala Aleksandra Kruničová, Ana Jovanovičová a Tamara Čurovičová. Terajší káder oznámil Vraneš počas stredy a figurujú v ňom Jelena Jankovičová, Ana Ivanovičová, Bojana Jovanovská a Aleksandra Kruničová.

Tretí vzájomný duel, Ivanovičová má premiéru

Pôjde o tretí vzájomný súboj týchto krajín v Pohári federácie. V oboch doterajších absentovala Ivanovičová. Šampiónka z parížskeho Roland Garros 2008 chýbala v júli 2007 v Košiciach zo zdravotných dôvodov a vlani v apríli v Belehrade pre nedostatok formy.

Slovenky najprv triumfovali v dueli o II. svetovú skupinu 4:1 a potom v zápase o prvú osmičku 3:2. Pred dvanástimi mesiacmi v srbskej metropole nehrala pre zranenie slabín ani Cibulková.

Držiteľky Fed Cupu 2002 Slovenky sa predstavia v "prelínačke" o svetovú skupinu tretí raz v rade, ale premiérovo v rámci tejto série "zhora". V apríli 2009 podľahli Francúzkam v rekordne dlhej dráme v Limoges 2:3, po roku si v spomenutom belehradskom dueli poradili so Srbkami a zabezpečili si svoj prvý štart medzi elitou od sezóny 2004.

Aktuálne stretnutie Slovensko - Srbsko odohrajú loptičkami Wilson Australian Open pred hľadiskom s kapacitou 4100 divákov. Vstupenky v hodnote 10 a 20 eur už sú takmer vypredané.

Sobotňajší program, ktorý tvoria dve dvojhry, sa začne o 14.00, nedeľňajšie dianie - zostávajúce dve dvojhry a štvorhra - sa bude odvíjať od 12.00 h. Žreb programu duelu príde na rad v piatok 15. februára o 11.00 h v Národnom tenisovom centre. Pred ním sa môžu udiať dve zmeny v každom

Nominácie:

Slovensko: Dominika Cibulková (25. vo svetovom rebríčku WTA vo dvojhre, 126. vo štvorhre), Daniela Hantuchová (33. / 35.), Magdaléna Rybáriková (69. / 63.), Jana Čepelová (449. / 557.), kapitán: Matej Lipták

Srbsko:

Jelena Jankovičová (8. vo svetovom rebríčku WTA vo dvojhre / 109. vo štvorhre), Ana Ivanovičová (17. / 244.), Bojana Jovanovská (59. / 816.), Aleksandra Kruničová (288. / 367.), kapitán: Dejan Vraneš

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Na Fed Cup do Bratislavy mieria Jankovičová aj Ivanovičová