Na Arsenal čaká väzenská cela i stotridsaťkilový brankár

Pre trénera Suttonu je zápas s Arsenalom jedným z najväčších dní v kariére.
Pre trénera Suttonu je zápas s Arsenalom jedným z najväčších dní v kariére. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|2. feb 2017 o 18:04

Tréner anglického piatoligistu si za prácu peniaze nepýta. Naopak, tím bohato sponzoruje z vlastných zdrojov.

BRATISLAVA. Cez deň pracujú ako murári, robotníci či čašníci. Večer si obujú kopačky a trénujú prihrávky či streľbu. Potom zájdu na pivo. Toto je kolobeh futbalistov Sutton United, ktorí hrajú piatu najvyššiu anglickú súťaž.

Z pokojného stereotypu ich čoskoro vyruší zápas, ktorý bude pre každého z nich vrcholom kariéry. Proti nim sa postavia hviezdy ako Mesut Özil, Alexis Sánchez či Olivier Giroud.

V rámci FA Cupu totiž nastúpia proti slávnemu Arsenalu. Pôjde o mestské derby, keďže Sutton sídli na južnom okraji Londýna.

Obe mužstvá delí v anglickom futbalovom rebríčku 105 miest. Kým Arsenal je v Premier Leauge druhý, Sutton je v piatej lige na 16. priečke.

Ako finále majstrovstiev sveta

Zápas sa mal pôvodne hrať 18. februára, ale keďže ho v priamom prenose bude vysielať BBC, uskutoční sa o dva dni neskôr.

Tím, ktorý vo svojej 118-ročnej histórii nehral nikdy v žiadnej zo štyroch najlepších anglických súťaží, nastúpi proti mužstvu, ktoré dlhé roky patrí medzi elitu Premier League.

Tréner Suttonu Paul Doswell.
Tréner Suttonu Paul Doswell. (Autor: TASR/AP)

Sutton United postupom do piateho kola FA Cupu dosiahol historický úspech. Postupne vyradil Cheltenham zo štvrtej ligy, Wimbledon z tretej najvyššej súťaže a naposledy druholigový Leeds United.

„Zápas s Wimbledonom sme brali ako finále FA Cupu. S Leedsom to bolo ako finále Európskej ligy. A čo Arsenal? To je, akoby sme hrali finále majstrovstiev sveta,“ vyhlásil pre Sky Sports News tréner Paul Doswell.

Polovica hráčov podporuje Arsenal

Na štadióne Gander Green Lane si veľkolepý zápas užije päťtisíc fanúšikov. „Pre klub a hráčov je to veľká česť. Asi polovica z nich podporuje Arsenal a traja z nich dokonca za Arsenal hrávali v mládežníckych kategóriách,“ hovorí Doswell.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»Na Arsenal čaká väzenská cela i stotridsaťkilový brankár