Myjava zdolala nováčika, v hľadisku Gáborík aj Tatar

Rozhodujúci druhý gól Myjavy strelil český legionár Erik Daniel (vľavo).
Rozhodujúci druhý gól Myjavy strelil český legionár Erik Daniel (vľavo). (Autor: SITA)
SITA|15. aug 2015 o 21:50

Myjavský futbalový klub si pripomína 95. výročie od svojho založenia. Súčasťou osláv boli aj pozvaní hokejoví reprezentanti.

Fortuna liga - 5. kolo

Spartak Myjava - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 45.+ Piroska, 77. E. Daniel - 82. Šimčák

ŽK: 35. Jánošík, 64. L. Beňo - 21. Hamuľak

ČK: 72. Hamuľak (Michalovce) po druhej ŽK, rozhodovali: Očenáš - Slyško, Mária Súkeníková

Myjava: Solnička - Beňo, Marček, Chovanec, Jánošík - E. Daniel (81. Karlík), Kóňa, Bílovský, Š. Pekár - Piroska (63. Kolár), Sládek (79. Slančík)

Michalovce: Kira - Šimčák, Gallo, Grič, Turík (63. Nworah) - Regáli (79. E. Mensah), Kunca, Danko, Podhorín - Koscelník, Hamuľak

MYJAVA. Gól Erika Daniela zo 77. min rozhodol o troch bodoch pre futbalistov Myjavy zo súboja s nováčikom z Michaloviec v rámci 5. kola Fortuna ligy.

Domáci viedli od konca prvého polčasu zásluhou skúsenej letnej posily aj s reprezentačnou minulosťou - útočníka Juraja Pirosku.

Na 2:0 zvýšil už spomenutý Daniel a hostia z východu Slovenska už len znížili na konečných 1:2 z ich pohľadu. V 82. min bol úspešným strelcom ešte ani nie 20-ročný obranca Milan Šimčák.

Vtedy už hrali hostia bez vylúčeného útočníka Michala Hamuľaka, ktorý videl v 72. min červenú kartu.

Zatiaľ čo Myjavčania dosiahli tretie víťazstvo v novej sezóne, Michalovčania majú už štvrtú prehru.

Atraktívnymi hosťami na myjavskom štadióne boli v sobotu podvečer traja hokejisti z NHL Marián Gáborík, Tomáš Kopecký a Tomáš Tatar.

Pred zápasom aj počas neho rozdávali prítomným divákom autogramy.

Hlasy

Norbert Hrnčár (tréner Myjavy): "Všetko sme podriadili tomu, aby sme zvíťazili. Získali sme tri body a myslím si, že zaslúžene. Vypracovali sme si viac šancí, súper v podstate nemal za celý zápas šancu okrem jednej vydarenej strely."

František Šturma (tréner Michaloviec): "V prvom polčase sme boli futbalovo lepší. Z našej strany to bola hra, ktorú chceme predvádzať. Bohužiaľ sa nám nepodarilo dať gól zo šancí, ktoré sme si vytvárali. Opäť ako v niekoľkých zápasoch, sme dostali gól do šatne, čo pre mladých hráčov nie je moc dobré. Aj napriek tomu sme do druhého polčasu nastúpili s veľkým odhodlaním. Chceli sme s výsledkom niečo urobiť a aspoň vyrovnať. Keď sme chceli zmeniť rozostavenie na dvoch útočníkov, tak prišlo hlúpe vylúčenie Hamuľáka. Nechápem, čo sa tam stalo. Po žltej karte si nemôže dovoliť takto oslabiť tím. Dnes sme súperovi nahrali na oba góly. Aj v desiatich chceli chalani niečo s výsledkom urobiť, podarilo sa nám dať krásny gól. Bohužiaľ to na víťazstvo dnes nestačilo. Mrzí ma to, lebo náš výkon bol dnes dobrý."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Myjava zdolala nováčika, v hľadisku Gáborík aj Tatar