Posledné roky sú obraz nášho hokeja, tvrdí najväčšia hviezda Slovákov

Tomáš Tatar (vľavo) v drese Montreal Canadiens.
Tomáš Tatar (vľavo) v drese Montreal Canadiens. (Autor: SITA)
Juraj Berzedi|23. apr 2019 o 17:53

Zahrá si na piatom šampionáte.

PIEŠŤANY. Už dávno sú preč časy, keď medzi dvadsiatkou najproduktívnejších hráčov v NHL boli aj traja slovenskí hokejisti.

A tí najlepší dokonca atakovali stobodovú hranicu.

V súčasnosti je najproduktívnejším Slovákom v najlepšej hokejovej lige na svete Tomáš Tatar, ktorý v základnej časti strelil 25 gólov, ku ktorým pridal 33 asistencií.

Slováci hrajúci v zámorí, ktorí by s určitosťou mali ísť na MS v hokeji: fotogaléria

2.5.2019

Hoci s 58 kanadskými bodmi skončil útočník Montreal Canadiens až na 77. mieste v celej NHL, na domácich majstrovstvách sveta bude najväčšou slovenskou útočnou hviezdou.

„Som rád, že som na Slovensku a po dlhšej prestávke si oblečiem reprezentačný dres,“ boli prvé slová Tatara po príchode na zraz.

Hokejový boom ešte nevníma

Za národný tím naposledy hral v roku 2015 na majstrovstvách sveta v Česku. Po štyroch rokoch prišiel na reprezentačný zraz s úsmevom a v pohode.

„Som oddýchnutý. Po osemdesiatich zápasoch v NHL som bol doudieraný, takže trochu oddychu mi padlo vhod,“ priznal 28-ročný útočník.

„Ešte nevnímam žiadny hokejový boom. Zatiaľ som na Slovensku krátko, ale verím, že ma to chytí v prípravných zápasoch. Hrať pred slovenskými fanúšikmi bude špeciálne,“ dodáva.

Slovenskí fanúšikovia začínajú byť necelé tri týždne pred majstrovstvami sveta plní optimizmu. Účasť na šampionáte už potvrdili šiesti hráči z NHL.

Okrem Tatara s Pánikom aj Andrej Sekera a Christián Jaroš, ktorí boli už na utorňajšom zraze, a Erik Černák s Markom Daňom, ktorí by sa mali pripojiť k reprezentácii o týždeň.

„Či budeme hrdinami? Ťažko povedať. Chceme dosiahnuť dobrý výsledok. Za posledné roky sa to nepodarilo, čo je obraz nášho hokeja,“ naznačil Tatar.

Netreba mať zrazu veľké oči

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Posledné roky sú obraz nášho hokeja, tvrdí najväčšia hviezda Slovákov