Slovensko nevyzerá nebezpečne. Aj tak však nechce čakať na kolotoč

Slovenky čaká vo štvrťfinále Fínsko.
Slovenky čaká vo štvrťfinále Fínsko. (Autor: SITA)
Martina Janíková|6. dec 2017 o 17:39

Slovenské florbalistky narazia vo štvrťfinále na vicemajstra z Fínska.

BRATISLAVA. Patria k svetovej špičke. Na poslednom svetovom šampionáte prehrali až vo finále. Dokázali ich zdolať len Švédky, aj to až po samostatných nájazdoch.

Na majstrovstvách sveta v Bratislave fínske florbalistky poľahky vyhrali skupinu. Dostali len tri góly, strelili ich 27. Pred štvrťfinálovým zápasom proti Slovensku (štvrtok o 17.00) mali dva dni voľna.

Využili ho na spoznávanie Bratislavy, regeneráciu a prípravu na záverečnú časť turnaja.

"Bratislava sa nám páči. Navštívili sme vianočné trhy, prešli sme sa po meste," hovorí kapitánka fínskeho tímu Nina Rantalová.

Taktiku meniť nebudú

Slovensko hostí svetový šampionát vôbec prvýkrát a fínsky tím si turnaj pochvaľuje. "Na zápasoch je skvelá atmosféra, organizácia turnaja je veľmi dobrá," vraví tréner Fínska Lasse Kurronen.

"Sme veľmi spokojné. Je skvelé, že haly sú tak blízko a všetko je prepojené. Dievčatá môžu po zápase odísť do hotela pešo alebo sa vybehať," doplnila manažérka fínskeho tímu Kaarina Salomaaová.

Fínky už na turnaji vyhrali nad Českom či Nórskom. Preto proti Slovenkám taktiku meniť neplánujú.

"Budeme si musieť poradiť s prvým slovenským útokom. Hráčky v ňom sú talentované a nebezpečné, budeme ich musieť držať na dištanc od našej bránky," naznačil tréner Kurronen.

"Prvý útok Slovenska má silné individuality, myslím, že by sa dokázali presadiť aj vo fínskej či vo švédskej lige. Obávam sa však, že po fyzickej stránke by neboli dostatočne pripravené. Druhý a tretí útok už nevyzerá nebezpečne," doplnil kouč Fínska.

Slovenské reprezentantky nezaváhali ani v jednom zápase základnej C-skupiny na MS vo florbale 2017.
Slovenské reprezentantky nezaváhali ani v jednom zápase základnej C-skupiny na MS vo florbale 2017. (Autor: SITA/AP)

Nechcú čakať na kolotoč

Slovenky ešte žiadny zo súperov na turnaji príliš nepotrápil. V základnej skupine jasne dominovali, v zápase play off zdolali aj Nemky. Na šampionáte však ešte nenarazili na súpera z absolútnej špičky. Ten ich čaká až teraz. Fínsky florbal patrí k najlepším na svete.

"Na Fínky si nemôžeme dovoliť hrať ako doteraz. Sú individuálne silné, nemôžeme hrať spôsobom jedna na jednu. Musíme hrať jednoducho, využiť každú šancu, ktorá sa nám naskytne.

Fínky potrestajú akékoľvek zaváhanie," hovorí skúsená slovenská reprezentantka Denisa Ferenčíková.

"Nebudeme len pasívne brániť, chceme hrať aktívne a naša formácia sa bude snažiť o podobnú hru ako v minulých zápasoch. Nechceme stáť na vlastnej polovici a len čakať na kolotoč, ktorý Fínky roztočia. Je to ešte horšie, ako hrať aktívnejšie a vyvíjať na ne tlak," doplnila.

Dúfajú v podporu fanúšikov

Slovenky sa budú spoliehať aj na podporu divákov. Tí patria medzi najpríjemnejšie prekvapenia turnaja. Na zápas play off proti Nemecku ich prišlo vyše dvetisíc.

"Diváci boli zatiaľ vynikajúci, atmosféra je neskutočná. Ženú nás vpred. Myslím, že na zápas s Fínskom si nájde cestu veľa ľudí a dúfam, že nebudú veľmi kritickí, aj keby sa súboj nevyvíjal dobre," hovorí slovenská útočníčka Katarína Klapitová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slovensko nevyzerá nebezpečne. Aj tak však nechce čakať na kolotoč