Svitolinová vyradila Halepovú, Andreescuovú vyradilo zranenie

Jelina Svitolinová.
Jelina Svitolinová. (Autor: TASR)
TASR|30. okt 2019 o 13:33

V druhom zápase MS WTA Tour pomohol Plíškovej skreč súperky.

ŠEN-ČEN. Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová sa stala prvou semifinalistkou dvojhry na MS WTA Tour v čínskom Šen-čene.

Obhajkyňa titulu zdolala v druhom vystúpení v purpurovej skupine ako nasadená osmička turnajovú päťku Rumunku Simonu Halepovú 7:5, 6:3. V úvodnom zápase zvíťazila tiež v dvoch setoch nad Češkou Karolínou Plíškovou.

Svitolinovej vyšiel úvod zápasu s Halepovou a po rýchlom brejku odskočila súperke na 3:0. Rumunka síce v ďalších minútach vyrovnala na 3:3, no záver setu patril Svitolinovej, ktorá ťažila z výborného pohybu a lepšie returnovala.

O osude druhého dejstva rozhodol Svitolinovej brejk na 5:3. V deviatom geme premenila Ukrajinka pri vlastnom servise hneď prvý mečbal, predtým otočila z 15:40.

V druhom stretnutí sa stretla dvojica, ktorá v úvodnom vystúpení na podujatí neuspela.

Víťazstvo pripadlo nasadenej Karolíne Plíškovej, ktorej po prvom sete, ktorý sa skončil 6:3 v jej prospech, vzdala duel víťazka US Open a nasadená štvorka podujatia Kanaďanka Bianca Andreescuová.

"Za stavu 2:0 som pri returne zvláštne stúpila. Počula som niečo v kolene prasknúť a zacítila istý tlak. Potom som dokázala koleno ledva ohnúť," vysvetlila príčinu svojho odstúpenia kanadská tenistka.

"Tešila som sa na zápas. Som rada, že som ho vyhrala, ale je mi ľúto, čo sa stalo Andreescuovej. Snáď sa do budúceho duelu dá dohromady," citoval portál idnes.cz Plíškovú.

MS WTA Tour 2019

Purpurová skupina

  • Jelina Svitolinová (8-Ukr.) - Simona Halepová (5-Rum.) 7:5, 6:3
  • Karolína Plíšková (2-ČR) - Bianca Andreescuová (4-Kan.) 6:3, skreč

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Svitolinová vyradila Halepovú, Andreescuovú vyradilo zranenie