Program a výsledky na MS v hokeji 2022 na dnes (pondelok, 23. máj)

Hokejisti Kazachstanu zatiaľ na turnaji nezískali ani bod. Ak sa chcú zachrániť, proti Talianom im stačí akákoľvek výhra.
Hokejisti Kazachstanu zatiaľ na turnaji nezískali ani bod. Ak sa chcú zachrániť, proti Talianom im stačí akákoľvek výhra. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. máj 2022 o 06:00 (aktualizované 23. máj 2022 o 22:13)

Pozrite si program na dnes na MS v hokeji 2022. Aké výsledky priniesol pondelok 23. máj?

BRATISLAVA. V predposledný deň skupinovej časti MS v hokeji 2022 vo Fínsku mali Slováci voľno. Rozhodlo sa však o dvoch zostupujúcich tímoch do MS 1A-divízie.

V A-skupine v Helsinkách sa v priamom súboji o udržanie sa medzi elitou stretli Taliani a Kazachovia. Hráči Kazachstanu, ktorí dovtedy nemali na konte ani bod, zabrali v správnom čase a po triumfe 5:2 zostanú v najvyššej kategórii MS.

Talianom jeden bod zo siedmich duelov nestačí na to, aby si zahrali medzi 16 najlepšími krajinami aj o rok. Dánsko zdolalo večer Kanadu 3:2 a dostalo sa pred ňu na tretie miesto v skupine.

V B-skupine v Tampere Česi v šlágri dňa zdolali Američanov najtesnejším rozdielom 1:0, aby si zaistili tretie miesto v skupine aj postup do štvrťfinále. Hráčov USA ešte môžu obrať o miestenku v play-off piati Lotyši, ktorí na nich v tabuľke strácajú dva body.

Oba tímy hrajú aj v utorok. Veľká Británia viedla nad Rakúskom 2:0 aj 3:1, ale Rakúšania strelili v tretej tretine päť gólov a zvíťazili 5:3. Briti získali jediný bod v siedmich dueloch na turnaji a podobne ako Taliani zostupujú do 1A-divízie MS.

Slovenskí hokejisti odohrajú posledný siedmy zápas v A-skupine v utorok o 15.20 SELČ proti Dánom. Pôjde o priamy súboj o štvrté postupové miesto v skupine, pričom Slováci musia vyhrať v riadnom hracom čase, inak sa pre nich turnaj skončí. V utorok sa vyvrcholí základná fáza turnaja zvyšnými šiestimi duelmi.

Pozrite si aktuálne tabuľky aj celkový program šampionátu.

Dnešný program a výsledky na MS v hokeji 2022 (pondelok 23. máj)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Program a výsledky na MS v hokeji 2022 na dnes (pondelok, 23. máj)