MS v Brazílii sú podľa Pelého fantastickou správou

SITA|31. okt 2007 o 17:31

KOLÍN 31. októbra (SITA, AFP) - Legenda svetového futbalu Brazílčan Pelé vyhlásil, že rozhodnutie výkonného výboru Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) o pridelení práva usporiadať v roku 2014 svetový ...

KOLÍN 31. októbra (SITA, AFP) - Legenda svetového futbalu Brazílčan Pelé vyhlásil, že rozhodnutie výkonného výboru Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) o pridelení práva usporiadať v roku 2014 svetový šampionát jeho rodnej krajine je fantastickou správou.

"Je to niečo fantastické, pretože všetci vedia, že Brazília je inkarnáciou futbalu," povedal v stredu bývalý fenomenálny kanonier a dodal: "Pre Brazíliu to bude veľmi dôležitý turnaj." Šéf európskeho futbalu Francúz Michel Platini vyjadril svoju ľútosť nad tým, že Pelé, mnohými považovaný za najlepšieho futbalistu všetkých čias, sa osobne nezúčastnil na spomínanom zasadnutí výkonného výboru FIFA v Zürichu. Samotný 92-násobný reprezentant Brazílie svoju neúčasť odmietol bližšie komentovať. Predpokladá sa však, že Pelého absencia bola spôsobená jeho nie príliš dobrými vzťahmi s vedením Brazílskej futbalovej federácie.

"Po druhý raz sa majstrovstvá sveta uskutočnia v Brazílii. Prvýkrát v roku 1950 som mal desať rokov. Pamätám si na slzy v očiach môjho otca po tom, ako sme vo finále prehrali s Uruguajom. Aj preto dúfam, že tentokrát sa nám podarí siahnuť na víťaznú trofej," spomínal bývalý hráč FC Santos a New York Comsos.


Nachádzate sa tu:
Domov