Po poslednej streľbe mala Fialková slzy na krajíčku. Minula všetky terče

Paulína Fialková v stíhacích pretekoch na MS v Pokljuke.
Paulína Fialková v stíhacích pretekoch na MS v Pokljuke. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|14. feb 2021 o 17:05

V stíhacích pretekoch dobehla na 41. priečke.

BRATISLAVA. „Už sa sústreďujem skôr na nasledujúcu sezónu,“ hovorila opatrne pred prvým štartom na majstrovstvách sveta Paulína Fialková.

Svetový šampionát je v jej podaní zatiaľ pozitívnym prekvapením. Hneď v prvej individuálnej disciplíne prekonala svoje maximum na majstrovstvách v minulom roku. Vlani bola najlepšie na 15. mieste, tento rok hneď v šprinte vybojovala 13. miesto.  

V Pokljuke akoby nič nepoukazovalo na jej problémy s postcovidovým syndrómom. Výrazne sa zlepšila najmä po bežeckej stránke.

Krach na poslednej streľbe

Aj stíhacie preteky mala Paulína Fialková rozbehnuté výborne. Na poslednú streleckú položku dobehla na výbornej 11. priečke. Na umiestnenie v top10 v tej chvíli strácala šesť sekúnd. Aj ôsma či deviata priečka bola ešte v jej silách.

Na predchádzajúcich streleckých položkách sa jej darilo. Robila minimum chýb. Ba darilo sa jej aj vo veternom počasí.

Lenže v jednej chvíli vyšla takmer celá jej snaha nazmar - mimo terča šiel prvý výstrel, vzápätí aj druhý, tretí, štvrtý a aj posledný piaty. Na záverečnej položke v stoji netrafila slovenská biatlonistka ani jeden terč.

Trénerka: Prejavila sa únava

Z 11. priečky sa prepadla až na 42. pozíciu. Do cieľa dobehla na 41. mieste. 

„Začali sa jej triasť nohy, verím tomu, že chcela posledné kolo rozbaliť. Mali sme dohodu, že v úvode pôjde voľnejšie a postupne to rozbalí, ale zrejme do svalov prišla únava. Na stojke sa ukázalo, že v maximálnom tempe to nemáme ešte také zvládnuté," komentovala pre RTVS trénerka Anna Murínová.

Takéto zlyhanie na poslednej streľbe si u svojich zvereniek nepamätá.

„Bolo vidno, že Paulína mala slzy na krajíčku. Určite ju to veľmi mrzí, ale vie sa z takýchto neúspechov otriasť a dostať sa z toho. Jej výkony v miešanej štafete aj v šprinte boli krásne. Verím, že do vytrvalostných pretekov pôjde v plnej sile, aby ešte zabojovala o preteky s hromadným štartom,“ dodala Murínová. 

Tretí titul pre Eckhoffovú

Každý štart na titul zatiaľ premenila v Pokľjuke Tiril Eckhoffová. Po víťazstve v miešanej štafete a v šprinte, zvíťazila aj v stíhacích pretekoch. Celkovo je to jej deviaty titul majsterky sveta. 

Nórka zvíťazila pred Rakúšankou Hauserovou a Francúzkou Chevalierovou-Bouchetovou. 

V pondelok je na šampionáte voľný deň. V utorok o 14.00 budú ženy bojovať o titul vo vytrvalostných pretekoch. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Po poslednej streľbe mala Fialková slzy na krajíčku. Minula všetky terče