Gól sa stal, kričal v eufórii Merčiak po zásahu Weissa

Vladimír Weiss.
Vladimír Weiss. (Autor: TASR, SME.sk)
Igor Dopirák|10. jún 2017 o 23:40

Slovenskí futbalisti zdolali Litvu, presadili sa Vladimír Weiss a Marek Hamšík.

BRATISLAVA. Stačili mu dva dotyky. Najprv si loptu spracoval stehnom, potom do nej z celej sily kopol. Slovenský futbalista Vladimír Weiss strelil úvodný gól kvalifikačného zápasu medzi Litvou a Slovenskom (1:2).

"Gól sa stal," kričal v eufórii Marcel Merčiak, komentátor RTVS. Narážal tým na nedávnu kauzu, keď Weiss údajne šoféroval auto, v ktorom sedelo desať ľudí, pričom odmietol dychovú skúšku.

"Je nepochybné, že sa nestal skutok, pre ktorý sa viedlo trestné stíhanie," uviedol prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I na margo Weissovho prípadu. Obvinenie bolo stiahnuté.

Hamšík: K priamym kopom už nikoho nepustím

Okrem Weissa sa zo slovenských futbalistov presadil po strele z priameho kopu aj Marek Hamšík. Práve on prihrával na na prvý gól Slovenska.

"Dohadovali sme sa viacerí, kto z nás to kopne, ale chcel som to zobrať na seba," priznal po stretnutí Hamšík pre RTVS. "Už k tomu nikoho iného nepustím," dodal s úsmevom.

Takto slovenskí futbalisti uspeli proti Litve aj v druhom vzájomnom stretnutí: fotogaléria

12.6.2017

Slovensku patrí v tabuľke F-skupiny druhá priečka - na vedúce Anglicko stráca dva body, pred tretím Slovinskom má náskok jedného bodu.

"Vzhľadom na výsledky ostatných zápasov to bola dôležitá výhra," reagoval Hamšík na remízu Škótska s Anglickom a výhru Slovinska nad Maltou.

Proti Slovinsku bez Škrtela a Ďuricu

Slováci vyslali na bránku súpera iba dve strely. "Nebolo treba viac," reagoval tréner Ján Kozák.

Máme dostatok výborných hráčov. Hoci sú Škrtel a Ďurica oporami, budeme to musieť zvládnuť.


Róbert Mak, slovenský futbalista

"Chlapci desať dní poctivo pracovali a výsledkom je pekná odmena - výhra v Litve. Som veľmi spokojný. Umelý trávnik bol rýchlejší ako v Žiline, kde sme sa pripravovali, ale mužstvo bolo vyskladané tak, aby vedelo súpera vykombinovať," hodnotil priebeh duelu Kozák.

Slovákov čaká najbližšie duel proti Slovinsku (1. september). V ňom budú reprezentačnému koučovi s istotou chýbať kapitán Martin Škrtel a Ján Ďurica, ktorí sa proti Litve vykartovali.

"Čo k tomu povedať? Prakticky celú kvalifikáciu sme odohrali v oslabení o dvoch či troch dôležitých hráčov," dodal Kozák. Proti Litve mu pre kartové tresty chýbali opory Adam Nemec a Juraj Kucka.

"Máme dostatok výborných hráčov. Hoci sú Škrtel a Ďurica oporami, budeme to musieť zvládnuť," podotkol útočník Róbert Mak.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Gól sa stal, kričal v eufórii Merčiak po zásahu Weissa