Videli v ňom nástupcu Schumachera. Vettel sa lúči s F1 ako legenda

Sebastian Vettel v roku 2010 počas osláv majstrovského titulu v F1.
Sebastian Vettel v roku 2010 počas osláv majstrovského titulu v F1. (Autor: SITA/AP)
Adrián Mečiar|23. nov 2022 o 21:15

Vypočujte si podcast o príbehu Sebastiana Vettela v F1.

BRATISLAVA. Najmladší majster sveta, nemecký nástupca legendárneho Michaela Schumachera, 53-násobný víťaz Veľkej ceny a štvornásobný šampión. 

Sebastian Vettel zanechal po sebe vo svete F1 silný odkaz, a to nie len víťazstvami, titulmi či štatistikami. Vettel sa najmä v posledných rokoch profiloval ako akýsi aktivista v rámci padoku.

Zdôrazňoval, že existujú aj dôležitejšie veci ako motoršport. Upozorňoval na problémy a jasne sa postavil za svoje názory.

Neraz vyjadril podporu LGBTI+ komunite, jednoznačne povedal nie rasizmu. Ihneď po napadnutí Ukrajiny zo strany Ruska oznámil, že nebude štartovať na plánovaných pretekoch v Soči. Veľká cena Ruska bola neskôr zrušená.

Podcast Lexikón športu

Nový podcast portálu Sportnet s názvom Lexikón športu vám postupne odhalí zaujímavosti zo sveta športu, fakty z histórie či príbehy známych športovcov. Nový diel relácie Lexikón športu vychádza pravidelne každú stredu.

V tejto epizóde hovoríme o Sebastianovi Vettelovi.

Podcast si môžete vypočuť na: Spotify Anchor Apple Google

Fanúšikovia si ho azda začali vážiť ešte viac ako človeka, ktorý sa nebojí využívať svoju platformu na šírenie osvety v celosvetových témach.

Po Veľkej cene Veľkej Británie napríklad v roku 2021 vlastnoručne zbieral na tribúnach odpadky, ktoré tam zanechali fanúšikovia. 

Absolvoval celkovo 299 veľkých cien, až 122-krát sa dostal na pódium a pripísal si 53 víťazstiev v troch tímoch. Spolu si vyjazdil 57-krát pole position a 38-krát v pretekoch dosiahol najrýchlejšie kolo.

Štyrikrát po sebe bez prerušenia získal titul majstra sveta.

Posledné preteky odjazdil 20. novembra 2022 v Abu Zabí a v monoposte Aston Martinu obsadil bodovanú 10. priečku. Nevylúčil, že sa v budúcnosti môže vrátiť, ale na to odpovie až čas.

Novú epizódu podcast Lexikón Športu môžete počúvať každú stredu. Sportnet vám prináša aj ďalšie podcasty, Oh My Hockey, SvetMMA alebo Vykroč. Podcasty si môžete vypočuť vo vašej obľúbenej podcastovej aplikácii. Sledujte Sportnet aj na sociálnych sieťach a samozrejme na webe Sportnet.sk.

Podcast si môžete vypočuť na: Spotify Anchor Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Videli v ňom nástupcu Schumachera. Vettel sa lúči s F1 ako legenda