Päťdesiaty ročník Rely Košice ovládol Poliak Matulka, v Slovenskom pohári zvíťazil Plichta

Poľská posádka Matulka - Dymurski na Škode Fabia Rally2 evo
Poľská posádka Matulka - Dymurski na Škode Fabia Rally2 evo (Autor: Michal Tiňo/Rally.sk)
TASR|15. júl 2024 o 14:37

Poľskí pretekári sa umiestnili aj na druhom a treťom mieste.

KOŠICE. Poľský pretekár Jakub Matulka sa stal absolútnym víťazom 50. ročníka Rely Košice. So spolujazdcom Danielom Dymurskim zvíťazili na Škode Fabia Rally2 Evo s náskokom 2,4 sekundy pred krajanmi Zbigniewom Gabryšom a Damianom Sytym.

Trojicu poľských jazdcov na pódiu uzavrela bratská dvojica Jaroslaw Szeja, Marcin Szeja, ktorá na víťazov stratila 57 sekúnd.

Prvenstvo v Slovenskom rely pohári dosiahol Igor Plichta. V súťaži zloženej z piatich rýchlostných skúšok triumfoval spoločne so spolujazdcom Michalom Svatom.

V horúcom počasí malo viacero posádok technické problémy a z 20-tich prišiel do cieľa len tucet. Plichta so Svatom od úvodu diktovali tempo a o náskok neprišli ani v druhý deň pretekov.

"Horúce počasie nám na výkone nepridalo, ale dalo sa to zvládnuť. Užili sme si preteky, išlo sa nám dobre," poznamenal Plichta.

50. ročník Rely Košice

Absolútne poradie:

1. Jakub Matulka, Daniel Dymurski (Poľ./Škoda Fabia Rally2 Evo) 1:10.04,7 hod., 2. Zbigniew Gabryš, Damian Syty (Poľ./Škoda Fabia RS Rally2) + 2,4 s., 3. Jaroslaw Szeja, Marcin Szeja (Poľ./Škoda Fabia Rally2 Evo) + 57,0 s

Slovenský rely pohár:

1. Igor Plichta, Michal Svät (Citroën Saxo) 43:36,0 min, 2. Tomáš Lukáč, Peter Lukáč (Lada 2107) +16 s, 3. Lukáš Braniša, Miroslava Mocnejová (Ford Fiesta) +47,5

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Päťdesiaty ročník Rely Košice ovládol Poliak Matulka, v Slovenskom pohári zvíťazil Plichta