Schumacher pokračuje v stopách slávneho otca. Prechádza do Mercedesu

Mick Schumacher.
Mick Schumacher. (Autor: SITA/AP)
SITA|15. dec 2022 o 16:39

Syn Michaela Schumachera Mick bude v pozícii rezervného jazdca.

MARANELLO. Nemec Mick Schumacher bude v roku 2023 pokračovať v seriáli majstrovstiev sveta monopostov F1 ako rezervný pilot Mercedesu.

Nemecký tím vo štvrtok oficiálne potvrdil najatie syna sedemnásobného šampióna F1 Michaela Schumachera ako výpomoc dvom hlavným jazdcom, Britom Lewisovi Hamiltonovi a Georgeovi Russellovi.

Mick Schumacher pôsobil v ostatných dvoch sezónach v americkom zoskupení Haas, v ktorom ho nahradil krajan Nico Hülkenberg.

Dvadsaťtriročný Schumacher po štyroch rokoch opúšťa jazdeckú akadémiu talianskej Scuderie Ferrari. Dve sezóny jazdil za jej dcérsku stajňu Prema Racing v nižšej F2 a v roku 2020 získal titul.

"Scuderia Ferrari ďakuje Mickovi za tieto štyri roky, množstvo spoločných kilometrov a do budúcna mu praje len to najlepšie," uviedla talianska automobilka vo svojom štvrtkovom stanovisku.

"Mick je talentovaný mladý jazdec a sme radi, že sa stal súčasťou nášho tímu. Je to tvrdý pracant s pokojným a metodickým prístupom. Stále sa chce učiť a zlepšovať sa ako pilot. To všetko sú dôležité vlastnosti a sme radi, že nám pomôže s vývojom monopostu W14.

Vieme tiež, že vďaka dvojročným skúsenostiam vo Formule 1 bude pripravený naskočiť do auta a nahradiť Lewisa alebo Georgea," povedal šéf Mercedesu Toto Wolff o príchode Scumachera, ktorý v F1 odjazdil 43 pretekov a získal v nich 12 bodov.


"Beriem to ako nový začiatok. Som nadšený a vďačný Totovi a všetkým zúčastneným za dôveru. F1 je fascinujúci svet a človek sa nikdy neprestáva učiť, takže sa teším, že budem môcť nadobudnúť nové znalosti.

Vynaložím všetko svoje úsilie s cieľom pomôcť Mercedesu," vyhlásil Mick Schumacher. Ten dosiahol svoje najlepšie umiestnenie v pretekoch F1 na tohtoročnej Veľkej cene Rakúska, kde skončil šiesty. Počas pôsobenia v Haase bol aj rezervný pilot Ferrari.

Zaujímavosťou je, že aj druhý zamestnávateľ Micka Schumachera v F1 je spojený s jeho otcom Michaelom, ten získal päť zo svojich siedmich majstrovských titulov s Ferrari (2000 - 2004) a po prestávke ukončil kariéru práve v Mercedese.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Schumacher pokračuje v stopách slávneho otca. Prechádza do Mercedesu