Šéf Mercedesu prirovnal Hamiltona k Bradymu. Súťaženie má v DNA

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. feb 2023 o 15:30

Prekoná Michaela Schumachera v počte titulov?

BRATISLAVA. Pre sedemnásobného majstra sveta v seriáli monopostov F1 Lewisa Hamiltona bola minulá sezóna štatisticky najhoršia v kariére, no podľa šéfa tímu Mercedes Tota Wolffa to nijako neznížilo jeho hodnotu.

Britský pilot je aj vo veku 38 rokov vo vrcholnej forme a s kvalitným materiálom môže zabojovať o ôsmy titul, ktorým by sa osamostatnil na prvom mieste historického poradia pred Nemcom Michaelom Schumacherom.

Tím Mercedes zaznamenal v sezóne 2022 jediné víťazstvo, no dosiahol ho iný Brit George Russell. Hamilton zažil prvýkrát ročník bez víťaznej veľkej ceny.

Od roku 2007 dosiahol vždy aspoň jeden triumf. Wolff verí, že to neovplyvní rokovania o novej zmluve, tá stará Hamiltonovi vyprší po najbližšej sezóne.

"Nemyslím si, že by Lewis pochyboval o tom, že budeme úspešní. Napokon budeme konkurencieschopní, ale ešte nevieme, kedy," uviedol Rakúšan, podľa ktorého Hamiltonov vyšší vek nie je prekážka.

Šéf tímu Mercedes Toto Wolff.
Šéf tímu Mercedes Toto Wolff. (Autor: TASR/AP)

"Myslím si, že vek 38 rokov nehrá žiadnu rolu pri rokovaniach o novom kontrakte. Keď sa pozriete na iných vrcholových športovcov, ako posúvajú hranice, napríklad Tom Brady, tak vek nehrá žiadnu úlohu.

Lewis vyzerá byť vo skvelej forme. Je veľmi dobre naladený, motivovaný a plný energie. Možno viac než som u neho doposiaľ videl.

Vie, čo má v našom tíme. Získali sme osem konštruktérskych titulov za sebou... aj keď vlani nám to nevyšlo," priznal šéf tímu Toto Wolff.

Mercedes prišiel v sezóne 2022 o sériu ôsmich prvenstiev v Pohári konštruktérov bez prerušenia a skončil až tretí za Red Bullom a Ferrari. Hamilton však zostáva motivovaný bojovať o ďalšie víťazstvá a tituly.

"Stále milujem súťaženie a to sa nikdy nezmení. Je to súčasť mojej DNA. Vždy verím, že sa môžem zlepšiť. Plánujem tu zostať ešte o niečo dlhšie," vyhlásil držiteľ rekordov v počte víťazných kvalifikácií aj pretekov v F1 (obe 103).

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Šéf Mercedesu prirovnal Hamiltona k Bradymu. Súťaženie má v DNA