Nik v histórii nerobil to, čo my dvaja. Hamiltona mrzí Vettelov koniec

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. nov 2022 o 18:00

Sebastian Vettel po skončení sezóny 2022 odíde zo seriálu F1.

SAO PAULO. Sedemnásobného majstra sveta monopostov F1 Lewisa Hamiltona mrzí, že štvornásobný šampión Sebastian Vettel po sezóne 2022 opustí "kráľovnú motoršportu".

Britský pilot Mercedesu bojoval s Nemcom o tituly v rokoch 2017 a 2018 a priznal, že sa s ním spriatelil aj preto, lebo obaja sa často vyjadrujú k celospoločenským problémom.

Hamilton je o dva roky starší ako 35-ročný Vettel, ale nad ukončením kariéry zatiaľ neuvažuje.

"Bude to smutné vidieť ho odchádzať, nečakane sme sa stali priateľmi. Je veľmi náročné vybudovať si s niekým vzťah, keď ste obaja súťaživí a bojujete za svoje ciele.

Zo všetkých pilotov, s ktorými som doposiaľ súperil, bol Seb prvý, kto ma podporil v mojich aktivitách. Ide si svojou cestou a bojuje za to, čomu verí. Myslím si, že nikto v histórii F1 okrem nás dvoch nerobil to, čo robíme my.

Snažíme sa zjednotiť ľudí a hovoriť o problémoch aj za cenu rizika. Vidím ho ako spojenca," povedal Hamilton o Vettelovi.

Hamilton bude podľa jeho slov ešte dlho konkurencieschopný a vždy bude súčasťou F1. V aktuálnej sezóne však ešte nezvíťazil, čo sa mu v predošlých 15 rokoch kariéry vždy podarilo aspoň raz.

O titul v tomto ročníku už nebojuje ani Monačan Charles Leclerc z Ferrari, ktorý zaznamenal tri víťazstvá a desať pódiových umiestnení.

Aj keď ešte môže skončiť v jazdeckom šampionáte na druhom mieste za istým majstrom sveta Holanďanom Maxom Verstappenom z Red Bullu, dvadsaťpäťročný pilot sa už chce zamerať na rok 2023.

"Sústredím sa prevažne na budúcu sezónu. Je ťažké predpovedať, čo sa stane a nechceme sa pozerať na súperov. Myslím si, že máme jasno v tom, v ktorých oblastiach sa musíme zlepšiť.

Zameriame sa na to, aby sme boli lepší tím a potom hádam môžeme zdolať kohokoľvek, či už Mercedes alebo Red Bull," uviedol Leclerc, ktorý sa v záverečných dvoch pretekoch, VC Brazílie a VC Abú Zabí, pokúsi predbehnúť Mexičana Sergia Péreza a skončiť v celkovej klasifikácii druhý:

"Urobíme všetko, aby sme dosiahli čo najlepšie výsledky. Dôležitejšie je však odniesť si z týchto pretekov niečo do ďalšej sezóny."

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Nik v histórii nerobil to, čo my dvaja. Hamiltona mrzí Vettelov koniec