Ecclestone v tom má jasno. Podľa neho Hamilton skončí v F1

Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. (Autor: Reuters)
SITA|25. dec 2021 o 15:40

Brit sa vraj má uberať do svetu módy.

BRATISLAVA. Bernie Ecclestone si myslí, že frustrácia Lewisa Hamiltona zo straty takmer istého ôsmeho titulu majstra sveta počas posledných pretekov sezóny 2021 v Abú Zabí mu nedovolí pokračovať v kariére vo formule 1.

Deväťdesiatjedenročný bývalý šéf F1 je jedným z expertov, ktorí tvrdia, že 37-ročný Brit prišiel o rekordný titul neférovým spôsobom, keď ho v poslednom kole na okruhu Yas Marina predstihol Max Verstappen.

Udialo sa to po kontroverznom rozhodnutí riaditeľa pretekov Michaela Masiho, ktorý si "svojvoľne upravil pravidlá" ohľadom jazdy bezpečnostného vozidla.

V závere ho stiahol z pretekárskeho okruhu a umožnil tak Verstappenovi, aby s novými pneumatikami zaútočil na Hamiltona a napokon ho aj predstihol.

Britovi rekordný majstrovský zárez nezabezpečili ani následné dve odvolania jeho tímu Mercedes, a tak sa z prvého titulu tešil Holanďan.

"Nemyslím si, že sa ešte vráti, v budúcej sezóne už Lewis nebude pretekať. Jeho sklamanie v Abú Zabí bolo príliš veľké a ja ho chápem. Teraz je ideálny čas, aby si splnil svoj ďalší sen a stal sa podnikateľom vo svete módy," uviedol Ecclestone.

Svoje slová podoprel ďalšou pomerne odvážnou predpoveďou o tom, že Hamilton by sa už nemal šancu vrátiť ako najlepší pilot F1.

"Ak by pokračoval, už by iba stratil svoju pozíciu. Nikto zatiaľ nevie, ako nové autá premiešajú poradím v šampionáte.

Mal by v tíme Georgea Russella ako nového spolujazdca, ale ja nie som presvedčený o jeho kvalitách na rozdiel od iných odborníkov.

A nezabúdajme na Verstappena, ktorý sa už dostal na rovnakú úroveň s Hamiltonom a slabší nebude," prognózuje Ecclestone na webe sports.yahoo.com.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Ecclestone v tom má jasno. Podľa neho Hamilton skončí v F1