Russell začne Hamiltonovi liezť na nervy, tuší bývalý jazdec Ferrari

Jazdci Mercedesu George Russell  (vľavo) a Lewis Hamilton.
Jazdci Mercedesu George Russell (vľavo) a Lewis Hamilton. (Autor: georgerussell63/ instagram)
SITA|2. máj 2022 o 15:40

Lewis Hamilton v tejto sezóne zatiaľ zaostáva za tímovým kolegom.

BRATISLAVA. Šampionát formuly 1 ponúkol v úvodných štyroch podujatiach zaujímavé divadlo. Všetky nedeľné podujatia divákov bavili a našli sa však aj prekvapivé momenty, medzi ktoré patrí forma majstrovského Mercedesu.

Nemecký tím súťaží s novou dvojicou pilotov, popri Britovi Lewisovi Hamiltonovi sa objavuje mladík a jeho krajan George Russell.

Tomu sa zatiaľ darí zdolávať sedemnásobného majstra sveta, čo podľa bývalého pilota Gerharda Bergera nebude Lewis Hamilton dlho trpieť.

Hamilton predviedol v Džidde a Imole dva nevýrazné výkony, kým čo Russell skončil v tejto sezóne v každých pretekoch v Top 5.

Momentálne má pomerne komfortný náskok 21 bodov. V paddocku vyzerá ich spolupráca harmonicky, čo však podľa Bergera nemusí trvať dlho.

"Osobne si myslím, že mladý začne čoskoro liezť Lewisovi na nervy. George sa zaradil v Imole medzi jazdcov, ktorí podali kvalitné výkony,“ vyhlásil Rakúšan pre nemecký motoristický web Speedweek.

"Dobrým alebo pozitívnym faktorom môže byť Lewisova túžba stať sa rekordérom v počte titulov. Vlani mu to v súboji s Verstappenom prekĺzlo pomedzi prsty, čo bola možno jeho posledná šanca osamostatniť sa v historických tabuľkách.

Aktuálne to vyzerá tak, že už svoj ôsmy titul nedosiahne. Ak sa mu to nepodarí teraz alebo v budúcom roku, tak sa jeho kariéra asi skončí,“ povedal Berger, ktorý v F1 odjazdil štrnásť sezón, z toho šesť vo farbách Ferrari.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Russell začne Hamiltonovi liezť na nervy, tuší bývalý jazdec Ferrari