Vraj bol dotieravý, oplzlý a naliehal na ňu. Šéf elitnej stajne F1 odmieta obvinenia

Šéf tímu Red Bull Racing Christian Horner počas tréningov na Veľkú cenu Bahrajnu.
Šéf tímu Red Bull Racing Christian Horner počas tréningov na Veľkú cenu Bahrajnu. (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|2. mar 2024 o 08:10

Objavili sa neoverené dôkazy proti Christianovi Hornerovi.

BRATISLAVA. Len niekoľko hodín po ukončení interného vyšetrovania sa objavili zatiaľ neoverené dôkazy, ktoré svedčia proti Christianovi Hornerovi. Šéf tímu formuly 1 Red Bull Racing čelí podozreniu, že sa nevhodne správal ku kolegyni. Horner obvinenia poprel.

„Nezávislé vyšetrovanie obvinení, ktoré boli vznesené proti pánovi Hornerovi, je ukončené. Red Bull potvrdzuje, že sťažnosť bola zamietnutá. Sťažovateľ má právo odvolať sa.

Vedenie tímu je však presvedčené, že vyšetrovanie bolo spravodlivé, dôsledné a nestranné," píše sa v oficiálnom stanovisku spoločnosti Red Bull GmbH, ktorá vyšetrovanie viedla.

Okrem toho uviedla, že zistenia sú „dôveryhodné“ a že „situáciu nebude ďalej komentovať z rešpektu voči všetkým zainteresovaným“.

Nečakaná správa od anonyma

Horner však naďalej čelí problémom. Anonymný zdroj zaslal prezidentovi Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Mohammedovi Benovi Sulayemovi, šéfovi Formuly 1 Stefanovi Domenicalimu, deviatim ďalším šéfom tímov F1 a niekoľkým médiám e-mail, v ktorom sa nachádzali súbory s dôkazmi o Hornerovej vine. 

Medzi týmito médiami boli aj napríklad BBC či portál The Athletic, ktorý napísal: „Boli sme medzi spravodajskými organizáciami, ktoré dostali e-mail s predmetom - Dôkazy z vyšetrovania Christiana Hornera.”

V súčasnosti koluje táto zložka, ktorá obsahuje správy či fotografie zasielané cez aplikáciu WhatsApp, aj po sociálnych sieťach. Dohromady je v nej 79 súborov. Ani portálu The Athletic sa však nepodarilo overiť dôveryhodnosť tohto obsahu.

Horner: Sú to špekulácie

Christian Horner naďalej tvrdí, že je nevinný. „Nebudem komentovať anonymné špekulácie, ale zopakujem, že som tieto obvinenia vždy popieral," povedal po tréningu pred VC Bahrajnu.

„Rešpektoval som integritu nezávislého vyšetrovania a plne som spolupracoval. Išlo o dôkladné a spravodlivé vyšetrovanie, ktoré viedol nezávislý advokát a dospel k záveru, že podaná sťažnosť bola zamietnutá,” dodal. Teraz sa chce venovať len svojej práci: „Plne sa sústredím na začiatok sezóny."

Neustále žiadal fotky

Väčšina súborov sú snímky obrazovky, tzv. "screenshoty" z konverzácie v aplikácii WhatsApp. Vyzerá to, že šéf tímu Red Bull Racing a kolegyňa spolu flirtujú, no zo správ je vidieť, že Horner bol dotieravejší. Zamestnankyňa si často po zobudení našla v telefóne správu, ako jej želá dobré ráno a pýta sa jej, čo si obliekla do práce. 

Keď mu odpísala, že má na sebe sukňu, chcel od nej, aby sa mu v nej odfotila. Najčastejšie sa v správach objavovalo, ako od nej žiada, aby mu poslala, čo má na sebe oblečené.

V ďalších správach sa jej pýtal, či vie spraviť “šnúru” (rozštep). Odpovedala mu, že si vie dať len nohy za hlavu. Nasledovala jeho obľúbená odpoveď: „Pošli fotku!”

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Vraj bol dotieravý, oplzlý a naliehal na ňu. Šéf elitnej stajne F1 odmieta obvinenia