Veľká tragédia. Po ťažkej nehode zomrel len 19-ročný pretekár

Jason Dupasquier.
Jason Dupasquier. (Autor: Twitter MotoGP)
SITA, TASR|30. máj 2021 o 12:50

Podľahol zraneniam, ktoré utrpel pri ťažkej nehode.

MUGELLO. Švajčiarsky motocyklista Jason Dupasquier v nedeľu podľahol zraneniam, ktoré utrpel pri nehode v kvalifikácii na Veľkú cenu Talianska Moto3.

Devätnásťročný Dupasquier stratil na okruhu v Mugelle kontrolu nad motocyklom v zákrute "Arrabbiata 2". Následne do neho vrazil jeho vlastný stroj a aj ďalší dvaja jazdci - Ajumu Sasaki a Jeremy Alcoba.

Kým Japonec a Španiel z incidentu vyviazli bez vážnejších zranení, Švajčiara museli po rýchlom ošetrení letecky transportovať do nemocnice. Podľa oficiálnej stránky MotoGP bol v stabilizovanom stave.

V nemocnici vo Florencii však svojim zraneniami napokon podľahol. Jeho tím Prüstel už skôr odstúpil z nedeľných pretekov.

"Napriek enormnej snahe lekárov zástupcovia nemocnice oznámili, že Dupasquier, bohužiaľ, podľahol svojim zraneniam," informuje oficiálny web seriálu MotoGP, ktorého súčasťou sú aj preteky kategórie Moto3.

Jason Dupasquier do seriálu Moto3 vstúpil v roku 2020, vlani absolvoval spolu 15 pretekov. V aktuálnom ročníku sa v španielskom Jereze dostal na 7. priečku, no šieste podujatie sezóny sa mu stalo osudným.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Veľká tragédia. Po ťažkej nehode zomrel len 19-ročný pretekár