Moje správanie bolo nevhodné statusu reprezentanta, uviedol Weiss

Vladimír Weiss.
Vladimír Weiss. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Igor Dopirák|1. nov 2016 o 17:23

Slovenský futbalista sa ospravedlnil prostredníctvom odkazu na sociálnej sieti.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss ml. sa na sociálnej sieti ospravedlnil za incident, ktorý sa udial na začiatku októbra.

Stredopoliara, ktorý momentálne pôsobí v Katare, zastavila podľa informácií televízie JOJ policajná hliadka v nedeľné ráno na Rázusovom nábreží v Bratislave.

Weiss mal šoférovať auto, v ktorom bolo podľa informácií televízie desať mladých ľudí. Tiež mal odmietnuť dychovú skúšku.

Pre tento incident ho reprezentačný tréner Ján Kozák nevzal na kvalifikačný zápas do Slovinska a rovnako nebol na súpiske ani pre duel proti Škótsku.

V nominácii na kvalifikačný zápas proti Litve a prípravný duel proti Rakúsku však Weiss opäť figuruje v Kozákovej nominácii.

"Rád by som touto cestou vydal verejné vyhlásenie k incidentu, ktorý sa odohral 2.10.2016, ako aj k udalostiam, ktoré nasledovali," uviedol 1. novembra Weiss na sociálnej sieti ku kauze, ktorú polícia stále prešetruje.

"V prvom rade sa chcem ešte raz verejne ospravedlniť všetkým, hlavne mojej rodine, blízkym a reprezentačnému tímu, ktorých moje nevhodné správanie priamo zasiahlo. Zároveň sa chcem ospravedlniť aj všetkým ľuďom z môjho okolia, ktorí mi pomáhajú, mojim fanúšikom a verejnosti," pokračoval.

"Moje správanie bolo nevhodné statusu reprezentanta SR a nesiem za to morálnu zodpovednosť. Chcem však zdôrazniť, že som nespáchal žiaden trestný čin," napísal reprezentant.

"Existujúce dôkazy, ktoré sú a budú poskytnuté vyšetrovateľom, aby napomohli procesu a potvrdili moju nevinu. Odmietam niesť trestnoprávnu zodpovednosť za niečo, čo som nespravil. Touto cestou prosím aj médiá, aby toto vyhlásenie zobrali na vedomie ako úprimné a úplné. Verím, že ak na Slovensku existuje spravodlivosť, nech rozhodnú tí, ktorí sú kompetentní," tvrdil.

Na záver Weiss dodal: "Urobím všetko preto, aby som trénerovi Kozákovi splatil dôveru a aby tento incident bol pre mňa dostatočným poučením. Chcem mojej rodine a fanúšikom prinášať hlavne radosť a pozitívne emócie."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Moje správanie bolo nevhodné statusu reprezentanta, uviedol Weiss