Kozák omladil tím a povolal problémového Weissa. Je to dobrý krok?

Ján Kozák (v bielom) sa už zhováral s Vladimírom Weissom (pod ním).
Ján Kozák (v bielom) sa už zhováral s Vladimírom Weissom (pod ním). (Autor: TASR)
Pavol Spál|31. okt 2016 o 20:04

Vybrali sme päť najzaujímavejších tém, o ktorých hovoril tréner futbalistov Ján Kozák.

1. Povolanie Weissa

Sporné rozhodnutie trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka opäť vyvoláva dohady a rozdeľuje futbalovú verejnosť.

„Vladimír Weiss urobil niečo vo svojom osobnom voľne. Tridsaťšesť hodín pred zrazom bol niekde, kde nemal byť. Preto som ho vylúčil z nominácie na zápasy proti Slovinsku a Škótsku. Odvtedy ubehol mesiac. Hráva v klube a hráva dobre. Na základe toho som ho nominoval,“ zdôvodnil Kozák.

Slováci privítajú 11. novembra v Trnave Litvu v kvalifikácii o postup na svetový šampionát 2018. Keď pred októbrovými súbojmi proti Slovinsku a Škótsku vypukol Weissov škandál, Kozák sa rozhodol hráča vylúčiť z tímu. Zdôvodňoval to tak, že potrebuje v príprave pokoj.

„Uvidíme, ako dopadne vyšetrovanie tejto záležitosti, a potom budeme robiť ďalšie závery,“ vravel vtedy Kozák.

Dvadsaťsedemročný krídelník sa vrátil do národného tímu napriek tomu, že prípad nie je ukončený a hráč je stále obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Prokurátor navyše Weissovu sťažnosť zamietol.

Téma je stále horúca a každý Weissov krok bude ostro sledovaný. Od Kozáka to je risk. Ak Weissa nasadí a súboj mu vyjde, môže to hráčovi pomôcť. Ale v tejto citlivej záležitosti musí počítať aj s opačným efektom.

„S Weissom sa rozprával môj asistent Pišta Tarkovič. Hráč sa ospravedlnil za to, čo urobil,“ povedal Kozák. Netají sa, že problémový Weiss je preňho užitočný a kľúčový hráč. A v slovenskom tíme je v hre jeden na jedného ťažko nahraditeľný.

„V mnohých zápasoch nám pomohol, alebo ich dokonca rozhodol,“ vyjadril sa Kozák. V tejto sezóne odohral Weiss v katarskej lige, ktorej úroveň nie je príliš rešpektovaná, za tím Gharafa SC päť zápasov. Strelil tri góly. V posledných troch zápasoch dostal dvakrát žltú kartu.

Jeho tím je po piatich kolách na desiatom mieste.

2. Šanca pre mladíkov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák omladil tím a povolal problémového Weissa. Je to dobrý krok?