Anthony "Rumble" Johnson zomrel vo veku 38 rokov. Bojoval s ťažkou chorobou

Anthony Johnson na vážení pred zápasom na UFC 202 v roku 2016.
Anthony Johnson na vážení pred zápasom na UFC 202 v roku 2016. (Zdroj: YouTube/MMAFightingonSBN)
SvetMMA|13. nov 2022 o 22:07 (aktualizované 13. nov 2022 o 23:32)

Johnson bol povestný silou svojich úderov.

BRATISLAVA. Vo veku 38 rokov zomrel americký bojovník MMA Anthony "Rumble" Johnson.

Správu už na sociálnych sieťach potvrdili viacerí zápasníci, ktorí ho poznali. Smutnú informáciu potvrdila aj organizácia Bellator MMA, kde Johnson zápasil naposledy.

Johnson dlhé roky pôsobil v UFC a bol povestný svojou obávanou silou úderov. Až 17 z 23 víťazstiev zaznamenal na KO/TKO.

Patril medzi svetovú špičku, dvakrát zápasil aj o titul UFC, no v oboch prípadoch nakoniec nestačil na vtedajšieho šampióna Daniela Cormiera.

Naposledy pôsobil v organizácii Bellator. Bol súčasťou turnaja, ktorý sa skladal z viacerých kôl. Johnson stihol nastúpiť do štvrťfinále a zvíťazil, patril k favoritom celého pavúka.

Do semifinále však neskôr v roku 2021 nenastúpil, z turnaja odstúpil kvôli chorobe. Bojoval s ťažkou chorobou, potvrdil to aj fanúšikom na sociálnych sieťach.

"Nikdy som z ničoho v živote nemal taký strach, ale zostávam silný s podporou priateľov a rodiny," uviedol v septembri 2021.

V priebehu posledných mesiacoch zverejnil niekoľko fotografií, na ktorých bolo vidieť, že schudol. Sám to priznal.

"Áno, schudol som niečo z mojej váhy kvôli tomu, že som bol chorý, ale nemyslite si, že som stratil niečo z mojej sily," napísal 9. júna, päť mesiacov pred smrťou.

V posledných rokoch zápasil v poloťažkej váhe do 93 kilogramov, v minulosti bojoval aj v ťažkej váhe a istý čas sa venoval bodybuildingu.

Zomrel v nedeľu 13. novembra 2022. Presná príčina jeho úmrtia ešte nebola oficiálne potvrdená.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Anthony "Rumble" Johnson zomrel vo veku 38 rokov. Bojoval s ťažkou chorobou