Podozrenia z manipulácie. Zápas Borárosa prešetruje ďalšia stávková spoločnosť

Gábor Boráros (vľavo) a Kirill Medvedovsky (vpravo) na vážení. V pozadí Attila Végh.
Gábor Boráros (vľavo) a Kirill Medvedovsky (vpravo) na vážení. V pozadí Attila Végh. (Zdroj: Fabriq MMA)
Adrián Mečiar|2. mar 2023 o 14:25

Zápas prešetruje aj druhá stávková spoločnosť.

BRATISLAVA. Zápas Gábora Borárosa s Kirillom Medvedovským vzbudil veľké znepokojenie.

Vo štvrtok stávková spoločnosť Fortuna oznámila, že tiež zaznamenala podozrivé stávky a rovnako prešetruje celú situáciu. Znepokojuje ich priebeh zápasu a s ním spojené podozrenia z manipulácie.

Fortuna sa tak pridala k Tipsportu, ktorý už v nedeľu potvrdil, že preveruje stávky a zvláštne pohyby kurzov pri tomto zápase.

Cieľom podozrení sú najmä stávky na výhru Borárosa v 2. kole, teda spôsobom, akým sa duel naozaj skončil.

Hlavný partner je znepokojený

SvetMMA už v priebehu týždňa oslovil aj ostatné stávkové spoločnosti. Zisťovali sme, či zaznamenali podozrivé stávky podobne ako Tipsport.

Najprv v pondelok odpovedali spoločnosti Doxxbet a Niké. „V Doxxbete sme nezaznamenali žiadne zvláštne pohyby. Všetko prebiehalo podľa herného plánu,“ povedal nám zástupca spoločnosti Doxxbet.

„Príjem stávok na tento zápas bol podobný, ako na iné konfrontácie slovenských fighterov v MMA. V našej stávkovej spoločnosti sme nezaznamenali podozrivé stávky,“ reagoval Jozef Petko, vedúci sponzoring, content & PR oddelenia spoločnosti Niké.

Spoločnosť Fortuna reagovala prostredníctvom spoločného stanoviska pre médiá vo štvrtok. Fortuna mala duel v ponuke a bola navyše hlavným partnerom podujatia Fabriq 2.

Ako hlavný partner organizácie Fabriq MMA sme znepokojení spôsobom, akým prebiehal hlavný zápas na sobotňajšom galavečere v Nitre a s tým spojenými podozreniami z manipulácie.

Vo Fortune sme zaznamenali podozrivé stávky na zápas Gábora Borárosa s Kirillom Medvedovským, špeciálne na výhru Borárosa v druhom kole, na základe čoho sme upravovali kurzy na túto stávkovú príležitosť, niektoré podozrivé stávky blokovali a následne sme tento zápas úplne stiahli z LIVE ponuky.

Momentálne celú situáciu dôkladne prešetrujeme a v najbližších dňoch vyvodíme závery. Komunikujeme riešenie ako s Fabriq MMA, tak aj so Slovenským zväzom MMA, o ďalších krokoch budeme informovať,“ uviedla spoločnosť Fortuna.

Zvláštny priebeh zápasu

Kirill Medvedovsky síce pred rokmi bojoval aj v prestížnej organizácii Bellator, no v posledných rokoch zbieral takmer výhradne len prehry.

Až do soboty mal podľa bilancie na portáli Sherdog šesť prehier v rade, vždy hneď v 1. kole.

Na Slovensko pricestoval na súboj s Borárosom. Bol to hlavný zápas podujatia Fabriq MMA 2, ktoré sa v sobotu uskutočnilo v Nitre.

Gábor Boráros (vľavo) víťazí nad Kirillom Medvedovským.
Gábor Boráros (vľavo) víťazí nad Kirillom Medvedovským. (Autor: Fabriq MMA)

Očakávalo sa, že Boráros s prehľadom potvrdí rolu favorita a rýchlo zvíťazí. Veď Medvedovsky naposledy zápasil v januári a tam prehral už po 27 sekundách.

Boráros síce v Nitre zvíťazil, avšak duel trval dlhšie. Po pasívnom priebehu prvého kola zápas pokračoval ďalej a ukončený bol až v úvode druhého kola.

Boráros vysvetlil svoj výkon na pozápasovej tlačovej konferencii tým, že si chcel vyskúšať dlhší zápas a nechcel sa zraniť. O niekoľko týždňov má naplánovaný ďalší zápas v organizácii Oktagon MMA.

„Z môjho pohľadu som si to presne takto predstavoval. V prvom rade som chcel vyhrať a v druhom rade som si to chcel užiť a cítiť, ako to vyzerá, keď bojujem aj v druhom alebo možno aj v treťom kole.

Ale presne takto som si to predstavoval a chcel som bojovať najmä v postoji. Vôbec som nechcel hlavne riskovať žiadne zranenie, lebo musím pokračovať v príprave, čaká ma teraz veľmi dôležitý zápas v Liberci na Oktagone. Chcel som vyhrať v postoji, presne tak to aj vyšlo a teším sa.

Som namotivovaný pokračovať, lebo na rade je ešte oveľa tvrdší zápas,“ hovoril Boráros.

Fanúšikovia ale vzápätí upozornili na zvláštne pohyby kurzov v súvislosti s týmto zápasom a najmä pri stávkach na ukončenie v konkrétnom kole. To už v nedeľu potvrdila jedna zo stávkových spoločností a prešetrovanie podozrivých teraz oznámila ďalšia spoločnosť.

Reakcia organizácie

Organizácia v úvode týždňa uviedla, že nemá informácie o previnení niektorého zo zápasníkov.

„Nemáme a ani sme nemali žiadne informácie ohľadom možného previnenia zo strany zápasníka.

Ak sa tieto špekulácie potvrdia, okamžite ukončíme akúkoľvek spoluprácu so spomínaným zápasníkom,“ reagovala pre Šport.sk organizácia Fabriq MMA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Podozrenia z manipulácie. Zápas Borárosa prešetruje ďalšia stávková spoločnosť