Po týždni som si povedal, že takto nemôžem odísť, prezrádza Mikulášek

Václav Mikulášek.
Václav Mikulášek. (Zdroj: Oktagon MMA)
Svet MMA|22. aug 2023 o 12:57

"Baba Jaga" sa vracia do akcie.

TRNAVA. Na slovenskú scénu sa po letnej pauze vracajú MMA turnaje a jedným z najväčších lákadiel bude podujatie FABRIQ 3.

Organizátori si pre fanúšikov pripravili celú plejádu zvučných mien, ale najväčším lákadlom bude nepochybne hlavný zápas večera na čele s Václavom Mikuláškom.

Český zápasník bol pritom v akcii iba na nedávnom podujatí Oktagon MMA v Prahe, po ktorom nechal rukavice v klietke, čo mohlo predznamenať koniec kariéry. O to prekvapivejší je jeho skorý návrat.

„Šiel som od ťažkého zápasu k ťažkému zápasu, od prípravy do prípravy, bez páuz, bez motivácie, bez nálady, bez vidiny, za ktorou som sa hnal.

S Magnorom som zápas mať nechcel, vedel som, že aj keď nemá najtvrdší úder, je veľmi presný. Šiel som do toho zápasu bez motivácie, bez tímu, so zdravotnými problémami.

Počas nástupovky pred zápasom som si hovoril, prečo ja toto vlastne vôbec robím. Keď som potom položil rukavice na zem, veľmi sa mi uľavilo," prezradil na tlačovej konferencii pred podujatím FABRIQ Mikulášek.

Zo slov Baby Jagy tak vyplýva, že k návratu potreboval novú motiváciu a práve prechod do prostredia, kde nepociťuje až taký veľký tlak mu môže pomôcť.

„Asi po týždni som si povedal, že sa na to nemôžem takto vykašľať. Veď sa chcem stále biť."

V Trnave pritom čaká Mikuláška nová tvár MMA Róbert Koky, ktorého poznáme aj zo zápasov bez rukavíc.

A práve to, že Mikulášek bude komplexnejším zápasníkom dáva skúsenejšiemu matadorovi viac šancí na výhru.

„Ja sa s ním budem mlátiť aj 3 kolá a je mi to jedno,“ pokračuje Mikulášek.

„Skúsenosti hovoria, že som na tom lepšie, že ho môžem hodiť a na zemi som na tom lepšie.“

Po tomto výroku ale prišla ostrá výmena názorov, keď Koky kontroval, že skúsenosti nie sú všetko a práve slovenský reprezentant berie tento súboj ako životnú šancu.

„Celý rok som držal formu a stále sa niečo udialo, že som nakoniec nemal zápas. Viem, čo chcem a čo tam budem robiť. V klietke sa ukáže pravda.“

Koky je tak namotivovaný ako nikdy predtým a bude zaujímavé sledovať, či 2. septembra vyhrá skúsenosť alebo dravosť.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Po týždni som si povedal, že takto nemôžem odísť, prezrádza Mikulášek