UFC 289: Nunes o titul, návrat bývalého šampióna Oliveiru a česká stopa

Charles Oliveira.
Charles Oliveira. (Zdroj: Instagram.com/Charlesdobronx)
SvetMMA|5. jún 2023 o 22:07

Nadchádzajúci víkend bude v znamení atraktívneho turnaja UFC.

VANCOUVER. Fanúšika zmiešaných bojových umení čaká už v noci zo soboty na nedeľu SEČ číslované podujatie UFC 289, ktoré ponúka viacero elitných mien americkej organizácie.

V akcii uvidíme pravdepodobne najlepšiu ženskú zápasníčku všetkých čias Amandu Nunes či súboj o titulového vyzývateľa ľahkej váhy medzi niekdajším šampónom Charlesom Oliveirom a Beneilom Dariushom.

Zaujímavosťou je i fakt, že na prestížnom podujatí sa ukáže aj popredný český bojovník mušej váhy David Dvořák.

Len ťažko hľadá konkurenciu

Na konte má ako prvá žena v UFC tituly v dvoch rozličných váhových kategóriách alebo skalpy mnohých legendárnych bojovníčiek MMA.

Amanda Nunes počas svojej kariéry postupne zdolala šampionky ako Valentina Shevchenko, Christine Justino, Ronda Rousey, Julianna Peña, Holly Holm, Germaine de Randamie a Miesha Tate.

Počas posledných desiatich rokoch prehrala Nunes zo sedemnástich duelov iba dvakrát.

V 35-rokoch čaká Nunes na turnaji UFC 289 obhajoba titulu v bantamovej divízii, kde sa postaví proti Mexičanke Irene Aldana.

Aldana, ktorá má v MMA bilanciu 14-6, sa k šanci vyzvať legendárnu zápasníčku dostala víťazstvami nad Macy Chiasson a Janou Kunitskajou.

V súboji s Nunes je outsiderkou, od ktorej sa mnoho neočakáva, naopak pre Brazílčanku ide o tzv. "povinnú jazdu".

Kto vyzve Machačeva?

Dvojica elitných bojovníkov ľahkej váhy Charles Oliveira a Beneil Dariush sa stretnú v očakávanom súboji o to, kto bude najbližším vyzývateľom šampióna Islama Machačeva.

Oliveira sa vracia do zápasového tempa po prvýkrát od prehry s Machačevom v októbri 2022.

Rodák z Guarajá by rád získal šancu na odvetu, a vyrovnania skóre, no v ceste za duelom s Islamom Machačevom mu stojí Dariush.

Oliveira má v osobe Dariusha typologicky veľmi národného súpera, ktorý má výbornú prácu na zemi, no cudzie mu nie sú ani tvrdé výmeny v postoji.

Najlepšie za Dariusha hovorí jeho osemzápasová víťazná šnúra v UFC. Tridsaťštyriročný zápasník zdolal napríklad Tonyho Fergusona, Mateusza Gamrota alebo Thiaga Moísesa.

Česká stopa

Na podujatí UFC 289 nebude chýbať ani David Dvořák. Desiatka mušej váhy UFC je v súčasnosti na nepriaznivej vlne dvoch prehier a súboj s Steveom Ercegom by mohol byť skvelou príležitosťou dostať sa k dôležitej výhre.

Pôvodne mal Dvořák vyzvať Matta Schnella, no kvôli zraneniu ho na poslednú chvíľu nahradil práve Erceg.

Pre Ercega pôjde o debut v najlepšej lige sveta, v profesionálnom MMA má na konte desať duelov, z čoho iba jediný raz odchádzal z oktagonu ako porazený.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC 289: Nunes o titul, návrat bývalého šampióna Oliveiru a česká stopa