Organizácia Oktagon MMA stojí za zadržaným Sanikidzem, pomôže aj jeho rodine

Pavol Neruda sa vyjadril k celej situácii.

GRUZÍNSKO. Iba pár hodín od zadržania Mate Sanikidzeho, ktorý sa v utorok zapojil do protestov proti novému zákonu o zahraničných agentoch, sa organizácia Oktagon MMA skontaktovala s rodinou bojovníka a ponúkla pomocnú ruku.

“Sme v kontakte s jeho ženou, tímom i manažmentom a budeme sa, s ohľadom na naše možnosti, v maximálnej možnej miere snažiť pomôcť,” uviedol promotér organizácie Pavol Neruda pre server kaocko.cz.

Sám Neruda má pritom ukrajinskú manželku a nesúhlas s ruským režimom Oktagon verejne vyjadril na jednom zo svojich podujatí. Promotér tak veľmi dobre vie, v akej situácii sa Sanikidze nachádza.

„Je potrebné podporovať ľudí, ktorí bojujú za správnou vec a byť spolu na rovnakej lodi. Mate Sanikidze reprezentuje hodnoty, ktoré sú vlastné i nám a aj preto si zaslúži pomoc a podporu od nás aj od našich fanúšikov.“

Oktagon pritom nezabudol ani na Mateho rodinu. Veď jeho synček má iba tri mesiace a momentálne musí ostať v opatere iba manželky Mariam.

„Dohodli sme sa, že Mateho ženu Mariam, ani malého Nathaniela nenecháme v kaši a podporíme ich aj finančne.“

Neruda po týchto udalostiach verí, že Sanikidzeho čoskoro prepustia a ponúka mu pomocnú ruku v každom smere. „Celý tím Oktagon stojí za ním!“

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Organizácia Oktagon MMA stojí za zadržaným Sanikidzem, pomôže aj jeho rodine