Oktagon mieri do Frankfurtu lámať rekordy. Koľko lístkov sa už predalo?

Ondřej Novotný, Patrik Kincl a Pavol Neruda.
Ondřej Novotný, Patrik Kincl a Pavol Neruda. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|28. sep 2024 o 19:30

Zastúpenie v klietke bude mať aj Slovensko.

FRANKFURT. Po úspechu turnaja v Brne, kde bojovníci a fanúšikovia vytvorili jedinečnú atmosféru, prichádza organizácia Oktagon s doteraz najväčšou výzvou.

Oktagon 62, ktorý sa bude konať 12.10. na futbalovom štadióne Deutsche Bank Park v nemeckom Frankfurte, je na ceste stať sa najväčším podujatím v histórii MMA v Európe. Podľa dostupných informácií je už teraz predaných 54-tisíc lístkov.

Oči fanúšikov sa budú upierať na hlavný päťkolový súboj večera, v ktorom sa stretne “Frankfurtský kráľ“ Christian Eckerlin a “Nesmrteľný Kelt” Christian Jungwirth.

Obaja bojovníci majú za sebou inšpiratívne životné príbehy, ktoré sú, paradoxne, späté s futbalom, a práve futbalový štadión bude miestom ich osudového stretnutia.

Eckerlin je bývalý profesionálny futbalista, ktorý po ceste plnej zvratov našiel svoje miesto v klietke. Z vyhadzovača sa vypracoval na milionára a úspešného podnikateľa. Do OKTAGON MMA prišiel dosahovať najvyššie méty športového života.

V organizácii má na konte výhry nad Grékom Palaiologosom, ktorého ukončil v prvom kole, vo Frankfurte si rovnako poradil s De Oliveirom a neskôr v druhom kole na TKO zastavil aj českého bojovníka Broža.

Christian Jungwirth pracoval vo fabrike na tri zmeny, školu opustil kvôli futbalu, z ktorého neskôr prešiel na MMA. Tento šport mu poskytol príležitosť zmeniť život a ukázať svetu, čoho je schopný. Potvrdil to účasťou v lige majstrov MMA, v projekte Tipsport Gamechanger, v ktorom ho vyradil neskorší víťaz Bojan Veličkovič.

Jungwirth si za posledné roky vybudoval rešpekt svojou hrošou kožou a nezlomiteľným prístupom. Názor držiteľa výhier nad Robom Pukačom, Strzelczykom či Truščekom hovorí sám o sebe. Kelt totiž neraz konštatoval, že je lepšie si nechať zlomiť ruku, než v súboji odklepať.

Jedným z najočakávanejších zápasov na karte je rovnako titulový súboj súčasného šampióna strednej váhy Patrika Kincla s nemeckým vyzývateľom, uznávaným Kerimom Engizekom.

V Nemecku pred 60-tisíc fanúšikmi nebude chýbať ani slovenská stopa. Pala Langera, ktorý v poslednom zápase nastúpil proti Karlosovi Vémolovi v súboji o titul šampióna poloťažkej váhy, preverí veterán Bellatoru Will Fluery, ktorý pri debute v OKTAGON-e v apríli tohto roku porazil Daniela Škvora.

Ďalším titulovým súbojm, ktorý organizácia na historickom turnaji chystá, je stret aktuálnej kráľovnej slamovej váhy Kathariny Dalisdy, ktorú sa na druhý pokus pokúsi oskalpovať Američanka Mallory Martin.

Nemecký Deutsche Bank Park bude 12. októbra s najväčšou pravdepodobnosťou hostiť rekordnú návštevu MMA v histórii Európy.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon mieri do Frankfurtu lámať rekordy. Koľko lístkov sa už predalo?