OKTAGON 37: Chochlíková pokorená, Dalisda dominovala na zemi

Monika Chochlíková na vážení podujatia Oktagon 37.
Monika Chochlíková na vážení podujatia Oktagon 37. (Zdroj: Oktagon MMA)

Nemecká reprezentantka si pripísala ôsmu výhru v kariére.

OSTRAVA. Najväčšia výzva Chochlíkovej kariéry. Práve táto veta sa skloňovala pred súbojom najšej najlepšej postojárky Moniky Chochlíkovej proti Katharine Dalisda.

Pre nemeckú reprezentantku to bol už jedenásty súboj a tak nebolo pochýb, že v MMA klietke bude skúsenejšou bojovníčkou. Rovnako čierny opasok v džude predznamenal, že Dalisda môže prenášať súboj na zem.

Na druhej strane, Chochlíkovú zdobí precízny postoj a práve knokautový úder hral v prospech treničianskej rodáčky.

V súboji šlo o veľa. Víťazka totiž pravdepodobne dostane titulový suboj.

Priebeh zápasu

Úvod zápasu nepriniesol veľa výmien, vzrušenie prišlo až po minúte, keď Dalisda dokázala dostať Chochlíkovú na zem a po chvíli svoj strh zopakovala. Slovenská reprezentantka ale dokázala vstať, až kým prišiel tretí takedown, po ktorom už Nemka kontrolovala priebeh o čosi dlhšie.

V polovici kola sa ku slovu dostávala aj Chochlíková, ktorá sa dostala na nohy a vyslala 2 veľmi tvrdé low kicky na vnútornú stranu stehna.

Koniec kola patril zasa Nemke, ktorá dokázala Moniku poslať zasa na zem.

Druhé kolo pokračovalo v rovnakom duchu, keď Dalisda hneď pritlačila súperku na pletivo a pracovala na ďalšom strhu. Chochlíková ale dobre odolávala a v klinči bodovala kolenami a lakťami.

Na konci druhej minúty ale Nemka pekným džudistickým chvatom preniesla súboj na zem a dostala sa do full mountu. Aj keď sa Chochlíková pokúšala všemožne dostať na nohy, Dalisda úspešne odolávala a na zemi pekne súboj kontrolovala.

Chcochlíková vedela, že ak chce vyhrať, musí prísť ukončenie, keďže prvé kolá šli pomerne jasne na stranu Dalisda.

Bohužiaľ sa ale zasa už v úvode kola dostali súperky na zem, kde Dalisda profesorsky kontrolovala súboj. Do konca kola už Chochlíkovú k ničomu nepustila a po dobrom výkone zvíťazila na body.

"S mojim výkonom nie som vôbec spokojná, môj postoj nebol veľmi dobrý, ale na výhru to stačilo, čiže až také zle to asi nebolo," komentovala svoj výkom Dalisda a dodala, že veľmi rada zabojuje o titul slámovej váhy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»OKTAGON 37: Chochlíková pokorená, Dalisda dominovala na zemi