Procházka sa zranil, šancu o titul ale dostali iní. Teixeira: Cítim sa nerešpektovaný

Glover Teixeira.
Glover Teixeira. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|24. nov 2022 o 17:47

Z rozhodnutia UFC nie je nadšený.

LAS VEGAS. Len čo sa včera dostala na svetlo sveta informácia, že sa špičkový český bojovník MMA Jiří Procházka zranil, očakávalo sa, ako vedenie UFC vyrieši titul vo váhe do 93 kilogramov.

Otázka ešte nabrala na intenzite potom, ako sa Procházka rozhodol uvoľniť titul.

Americká organizácia v okamihu prišla s riešením, keď bol na decembrový termín vypísaný súboj o pás.

Ako je však možné, že sa o neho nepobije pôvodný súper Procházku Brazílčan Glover Teixeira?

Vedenie UFC mu nedalo na výber

Trón poloťažkej váhy dlho bez šampióna neostane. Turnaj UFC 282 prinesie 11. decembra stret Poliaka Jana Blachowicza a Dagestánca Magomeda Ankalaeva.

Jednotka divízie Glover Teixeira tak ostal nielen bez súpera ale i bez šance získať titul.

V rozhovore youtubeový kanál Super Lutas sa bývalý šampión UFC vyjadril k jednaniam na pozadí nešťastného zranenia Jiřího Procházku.

„Po zranení Procházku mi ponúkli mi Ankalaeva. Ide však o to, že (Ankalaev) má odlišný štýl a posledné mesiace sme sa zameriavali vyložene na Jiřího, takže som od nich žiadal viac času na prípravu. Chcel som bojovať v Brazílii (v januári). Dal som im vedieť, že potrebujem pár týždňov, aby som sa pripravil na štýl toho chlapa.“

Teixeira túžil na UFC 282 bojovať proti Janovi Blachowiczovi, čo sa však nestretlo s pochopením promotérov.

Obľúbený zápasník rozhodnutie zápasiť vo Vegas s Blachowiczom zdôvodňuje tým, že by sa na neho na rozdiel od Magomeda Ankalaeva nemusel dlho špecificky pripravovať.

„Mám štyridsaťtri rokov. Veľmi rád by som priniesol pás domov do Brazílie. Myslím si, že si to zaslúžim. Bolo mi povedané, že musím bojovať vo Vegas, na čo som povedal, že by to išlo, ale musí to byť s Janom (Blachowiczom).

Keďže som s ním už zápasil, nepotrebujem na neho špeciálnu prípravu. Dostala sa mi ale odpoveď, že (Jan) má 39 rokov a tento zápas už videli. Bol som v šoku. Robíte si zo mňa srandu? Ja mám 43 rokov,“ opísal rodák zo Sobrálie.

Skúsený veterán dal jasne najavo, že je z rozhodnutia predstaviteľov UFC sklamaný.

V súčasnej situácii neostáva Teixeirovi nič iné, než počkať na vývoj v poloťažkej divízii UFC.

„Počkám si. Mal by som byť vyzývateľom číslo jedna. Budem zápasiť proti víťazovi zápasu (medzi Blachowiczom a Ankalaevom). Ešte mi z UFC na to nič nepovedali, ale nie je to jasné? Ja, Jiří a Jan, my traja sme v titulovom mixe.

Cítim sa trocha nerešpektovaný, potom, čo všetko som pre túto organizáciu urobil. Som sklamaný z toho, ako to vyriešili. Prečo som nedostal šancu vyzvať Jana? Dvaja starí známi opäť proti sebe, vypromovali by sme to lepšie ako duel s Ankalaevom. Nie je to o tom, že by som zhadzoval Ankalaeva, ale v Spojených Štátoch nie je až taký známy, v Rusku je to možno iné. Úprimne nerozumiem veciam, čo (vo vedení UFC) robia,“ zakončil.

Glover Teixeira sa stal šampiónom UFC na v októbri minulého roka.

Titul následne stratil v ďalšom zápase o pár mesiacov neskôr, kedy sa stretol s Čechom Jiřím Procházkom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Procházka sa zranil, šancu o titul ale dostali iní. Teixeira: Cítim sa nerešpektovaný