Procházka reaguje na zranenie, prezident UFC chváli správanie českého bojovníka

Jiří "Denisa" Procházka.
Jiří "Denisa" Procházka. (Zdroj: Instagram/jirkaprochazka)
SvetMMA|24. nov 2022 o 10:00

Vyjadril sa k situácii ohľadom zranenia pred turnajom UFC 282.

LAS VEGAS. Veľká rana pre fanúšikov Čecha Jiřího Procházku. Krátko potom, ako vyšlo v stredu večer najavo, že nebude môcť nastúpiť do titulového zápasu v decembri proti Brazílčanovi Gloverovi Teixeirovi, prišla správa o tom, ako to vyzerá so zdravím elitného bojovníka MMA.

Prezident UFC opísal situáciu ako vážnu, vedenie organizácie sa dokonca so zápasníkom dohodlo na tom, že uvoľní svoj titul vo váhe do 93 kilogramov.

Operácia a dlhá vynútená pauza. Sám Procházka sa k zraneniu vyjadril na sociálnych sieťach.

Procházka: Do pol roka som späť

Jedného z najlepších bojovníkov MMA na svete naprieč všetkými váhovými kategóriami mrzí, že sa na podujatí UFC 282 nepredstaví, no ostáva odhodlaný dostať sa opäť na vrchol.

Procházka potvrdil, že zranenie ramena prišlo na tréningu v Spojených štátoch, kde sa nedávno vybral v rámci prípravného kempu.

„S veľkým sklamaním vám musím oznámiť, že na UFC 282 nebudem obhajovať môj titul. Pri tom, ako som finišoval prípravu, som sa zranil na tréningu v Las Vegas. Zranil som si rameno a je nutná operácia, ktorá ma odstaví na minimálne šesť mesiacov. S vedomím tejto informácie a po konzultácii s UFC som sa rozhodol, že nebudem bŕzdiť poloťažkú váhu a titul uvoľním.

Po titul šampióna si pôjdem ihneď, ako mi doktori dajú zelenú do zápasu. Pôjdem si za tým proti komukoľvek, kto bude opasok držať. Vždy bolo pre mňa najdôležitejšie ukazovať tie najlepšie výkony a porovnávať sa s tými najlepšími. Nech sa teda ukážu. Do pol roka som späť.

Ospravedlňujem sa svojim fanúšikom, priateľom, rodine a všetkým, ktorí si kúpili lístky a plánovali cestu do Las Vegas, aby ma podporili. Veľa to pre mňa znamená. Chcem sa ospravedlniť aj Gloverovi,“ napísal zverenec Martina Karaivanova a Jaroslava Hovězáka.

Podľa správ reportéra Ariela Helwaniho sa mal Procházka zraniť na tréningu klasického zápasenia.

Tridsaťročný bojovník sa snažil so zranením bojovať, ale v snahe vstúpiť do titulového zápasu proti Gloverovi Teixierovi s vážne poškodeným ramenom mu zabránili až doktori.

White: Je jeden z najlepších ľudí

Slovami chvály a uznania k Procházkovi nešetril prezident americkej organizácie Dana White.

„Ja a Jiří sme sa včera stretli a počujte, ten chlap je jeden z najlepších ľudí. Je to vážne bojovník a bol tou správou (o vážnosti zranenia) sklamaný. Predstúpil pred nás ešte skôr, než sme sa k tomu dostali my.

Bude mimo hru na dlhú dobu a v nejakom bode by sme mu asi museli vziať titul. On to rozhodnutie ale urobil sám a povedal, že z rešpektu k ostatným bojovníkom nechce bŕzdiť celú váhovú kategóriu,“ vyjadril sa hlavný predstaviteľ prestížnej UFC.

Vedenie UFC už rozhodlo aj o dueli, ktorý by mal určiť nového šampióna do 93 kilogramov.

Súboj Jana Blachowicza a Magomeda Ankalaeva na decembrovom turnaji sa zmení na stret o uvoľnený opasok "Procházku".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Procházka reaguje na zranenie, prezident UFC chváli správanie českého bojovníka