Bývalí súperi slovenských bojovníkov zabojujú o výhru v pyramíde Bellatoru

Bellator MMA.
Bellator MMA. (Zdroj: Bellator MMA)
Dávid Lukáč|12. jan 2023 o 14:45

Víťaz si odnesie milión dolárov.

SAN JOSE. Organizácia Bellator MMA oznámila nový pyramídový turnaj v ľahkej váhe. Známa je už aj osmička jeho účastníkov.

O výhru sa pobijú súčasný šampión Usman Nurmagomedov, Benson Henderson, Tofiq Musayev, Alexander Shabliy, Mansour Barnaoui, A.J. McKee, Patricky Freire a Sidney Outlaw.

Turnaj by mal začať na podujatí Bellator 292, ktoré sa uskutoční 10. marca v SAP Center v kalifornskom San Jose. Informáciu oznámil v stredu prezident Bellatoru Scott Coker v šou The MMA Hour.

Zaujímavosťou je, že na turnaji participujú aj dvaja bývalí súperi Slovákov. Prvým je Mansour Barnaoui (20-4), ktorý v roku 2015 bojoval s Ivanom Buchingerom o titul perovej váhy organizácie M-1 Global.

Rodák z Gabčíkova vtedy obhájil svoj titul, keď zvíťazil po piatich kolách na body. Barnaoui pritom v doterajšej kariére prehral len štyrikrát, a to len po bodovom verdikte s elitnými bojovníkmi.

Okrem Buchingera ho porazil len súčasný šampión UFC Islam Machačev, bývalý šampión KSW a v súčasnosti bojovník z prvej svetovej desiatky, Poliak Matuesz Gamrot a Američan Kevin Lee, ktorý taktiež v minulosti pôsobil v UFC.

Druhým známym menom je Alexander Shabliy (22-3), ktorý v roku 2017 zápasil s Miroslavom Štrbákom. Na turnaji Fight Nights Global 82 ho brutálne knokautoval v druhom kole.

Ruský bojovník nenašiel premožiteľa už viac ako šesť rokov a v pyramíde Bellatoru ho preverí Tofiq Musayev, bývalý šampión turnaja organizácie RIZIN.

Portál MMA Junkie označuje práve Shabliyho ako čierneho koňa celej pyramídy.

Scott Coker nevylúčil, že by sa turnaj mohol skončiť do konca roka 2023, v závislosti od toho, ako budú prebiehať jednotlivé súboje a aký bude ich rozpis.

Grand Prix v ľahkej váhe - zloženie dvojíc:

Usman Nurmagomedov vs. Benson Henderson

Tofiq Musayev vs. Alexander Shabliy

Mansour Barnaoui vs. Sidney Outlaw

A.J. McKee vs. Patricky Pitbull

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Bývalí súperi slovenských bojovníkov zabojujú o výhru v pyramíde Bellatoru