Mladý talent Sigthórsson dal päť gólov za zápas

Kolbeinn Sigthórsson (vľavo).
Kolbeinn Sigthórsson (vľavo). (Autor: AP)
Sportnet|30. jan 2011 o 15:59

Svoj prvý hetrik v profesionálnej kariére vystrihol Kolbeinn Sigthórsson medzi 5. a 26. minútou. Dvadsaťročný Islanďan hral za Alkmaar ešte len 26-ty súťažný zápas a tých gólov nakoniec bolo päť.

Svoj prvý hetrik v profesionálnej kariére vystrihol Kolbeinn Sigthórsson medzi 5. a 26. minútou. Dvadsaťročný Islanďan hral za Alkmaar ešte len 26-ty súťažný zápas a tých gólov nakoniec bolo päť. Domáci favorit porazil v sobotu zostupom ohrozené Venlo 6:1.

V holandskej lige sa Sigthórsson predtým trafil len štyrikrát, ale zaskvel sa už v Európskej lige proti Borisovu. V prvom vzájomnom zápase na pôde bieloruského tímu prispel jedným gólom k výhre 4:1 a v domácej odvete dal prvý aj druhý gól postupovej výhry 3:0.

"To je fantastické, ešte nikdy sa mi nič také nepodarilo," rozplýval sa hráč, ktorý dokázal loptu dopraviť do brány pravou aj ľavou nohou, a ešte aj hlavičkou.

Zaujal aj Wengera

Sigthórsson vzbudil vo svete veľkého futbalu rozruch už ako sedemnásťročný mladík. Pôvodne totiž prisľúbil, že rozšíri rady "Wengerovej škôlky" v Arsenale. Potom si ho ale na rozhovor pozval iný veľký tréner Louis van Gaal.

Slovo dalo slovo a v lete 2007 sa nádejný útočník stal hráčom ambiciózneho holandského celku. Anglické médiá vtedy podľa iDnes.cz písali, že si ho londýnsky klub nechal Van Gaalom ukradnúť.

Aj keď mal údajne sľúbené, že sa hneď pripojí k A-tímu, zostal ako budúca posila Alkmaaru hráčom domáceho HK Kópavogur. Van Gaal medzitým odišiel do Bayernu, ale na nádejného Islanďana pod zmluvou si spomenul aj jeho nástupca Gertjan Verbeek.

"Som šťastný, že som si vybral Alkmaar," vyhlásil minulý rok zdvorilo po svojom príchode na krásny štadión na predmestí holandského malomesta. "V Arsenale by som bol amatérom, tu mi umožnili podpísať profesionálnu zmluvu, takže som cítil väčšiu možnosť, že si zahrám medzi dospelými."

Takmer zostal na lavičke

Verbeek priznal, že po dvoch remízach, ktorými Alkmaar zahájil nový rok, uvažoval o tom, že nechá Islanďana na lavičke. Po konzultáciách s hráčmi sa však rozhodol pre iné zmeny v zostave a vyplatilo sa.

Sigthórsson prešiel všetkými mládežníckymi reprezentáciami vo svojej krajine a v piatich doterajších zápasoch za islandský A-tím dal tri góly.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mladý talent Sigthórsson dal päť gólov za zápas