Mladí Slováci remizovali s Holandskom, tréner spokojný nebol

Slovákom sa napokon podarilo s Holandskom remizovať 2:2.
Slovákom sa napokon podarilo s Holandskom remizovať 2:2. (Autor: SITA)
TASR|15. nov 2013 o 09:04

Pred rokom sme s Holandskom v baráži o postup na majstrovstvá Európy prehrali 0:2, teraz chcel Galád víťazstvo.

SENEC. Tréner slovenských futbalistov do 21 rokov Ivan Galád nebol po štvrtkovej domácej remíze 2:2 s Holandskom v rámci kvalifikačných bojov o ME 2015 spokojný s výsledkom.

Na druhej strane vyzdvihol prístup svojich zverencov v náročnom súboji s lídrom 3. skupiny.

Slováci po bojovnom výkone viedli po prvom polčase 1:0 gólom Adama Zreľáka, no favorizovaní Holanďania po zmene strán dvoma gólmi otočili skóre.

Deľbu bodov, prinajmenšom zaslúženú vzhľadom na vývoj zápasu, zariadil v 79. minúte striedajúci Tomáš Malec.

Videl zlepšenie, ale spokojný nebol

"Vo futbale vždy chcete vyhrať. Pred rokom sme s Holandskom v baráži o postup na majstrovstvá Európy prehrali 0:2, teraz sme remizovali a boli sme blízko k víťazstvu. U našich hráčov bolo vidieť progres a to, že sa približujú k mužskému futbalu. S výsledkom spokojný nie som, ale s prístupom k reprezentácii svojej krajiny, áno," povedal tréner slovenského tímu.

Už v pondelok 18. novembra sa o 11.00 opäť predstaví na pôde Gruzínska v ďalšom náročnom súboji. Ten ho môže priblížiť k účasti v baráži. "Pokiaľ by sme neuspeli, tak by tento bod so svetovou veľmocou stratil význam," zmienil sa Galád o dôležitosti najbližšieho súboja.

"Potešila ma taktická vyzretosť a to, že hráči pochopili našu koncepciu. Na druhej strane ma mrzí, že sme dostali dva lacné góly. Škoda tých dvoch situácií, lebo sme mohli byť šťastnejší, ale s takýmto dôrazom sa hrá o postup na majstrovstvá Európy, respektíve o baráž. Pripravovali sme hráčov, že musia hrať dôrazne a pokúsiť sa o dobrý výsledok. Predtým v Škótsku sme hrali taký ´detský´ futbal a to ma mrzelo," dodal Galád.

galad_tasr_600.jpg

Tréner Ivan Galád počas zápasu s Holandskom v Senci.

FOTO: TASR

Slovensko "21" - Holandsko "21" 2:2 (1:0)

Góly: 37. Zreľák, 79. Malec - 54. Castaignos, 69. Trindade de Vilhena (z 11 m).

Rozhodoval: Johnsen (Nór.), ŽK: Pauschek, Mihalík, Zreľák, Niňaj, Gyömbér - Castaignos, Trindade de Vilhena, ČK: 82. Locadia za faul na Le Gianga, 1563 divákov.

Slovensko 21

Le Giang - Pauschek, Niňaj, Teixeira, Mazáň - Gyömbér, Hrošovský - Mihalík (72. Malec), Duda (63. Paur), Mészáros (90.+2 Lobotka) - Zreľák

Holandsko 21

Hahn - Dijkhuizen, Van Der Hoorn, Denswil, Aké - Ayoub, Trindade de Vilhena (90. Klaassen), Maher (89. Kongolo) - Promes, Castaignos (73. Locadia), Boetius

Máme rovnako bodov, ale o zápas viac

Štvrtkové remízy 1:1 v Senci a Paisley (Škótsko - Gruzínsko, pozn.) v tabuľke "slovenskej" skupiny zásadné zmeny nepriniesli, na jej čele zostali Holanďania so ziskom 10 bodov a na chrbát im dýchajú s rovnakým počtom Slováci, tí však odohrali o zápas viac. Sedem bodov nazbierali Škóti a Gruzínci, ktorí boj o baráž nevzdávajú.

Slováci neodtiahli nohu zo žiadneho súboja a poriadne znepríjemnili život technickým hráčom z "krajiny tulipánov". Od 82. minúty ich bolo o jedného viac v poli, "presilovku" po vylúčení Locadiu však nevyužili a nezosadili tak Holandsko z čela klasifikácie.

"Nevytvorili sme si prakticky žiadnu šancu, chýbal nám väčší pokoj. Musíme na tom popracovať, ale stále sme mladí chalani a môžeme sa toho ešte veľa naučiť," poznamenal Tomáš Malec.

Útočník AS Trenčín prišiel na ihrisko v 72. minúte a zakrátko sa po exkluzívnej práci Patrika Hrošovského na pravom krídle postaral o bodový zisk proti jednému z dlhodobo najlepších mládežníckych tímov v Európe.

"Holanďania pred zápasom s nami nestratili bod a nedostali gól. My sme im dokázali streliť hneď dva a uchmatli sme im bod, ktorý môže byť v konečnom účtovaní zlatý. My sme pri nich malí trpaslíci, ale keď necháme na ihrisku všetko a najmä srdce, môžeme s nimi hrať otvorenú partiu. Vedeli sme, čo budú hrať a do bodky sme splnili trénerove pokyny. Tešíme sa z bodu, sme spokojní," uzavrel Malec.

Pauschek bod bral

Pravý obranca Lukáš Pauschek tiež netajil spokojnosť s remízou, v prvom momente mal však ťažké srdce na nórskych rozhodcov pri posúdení oboch gólových situácií súpera: "Bod berieme všetkými desiatimi, ale škoda, lebo sme boli blízko k trom. Myslím si, že prvému gólu predchádzal čistý faul na Dudu.

Rozhodca však nechal pokračovať v hre, my sme boli z toho zarazení, rozhadzovali sme rukami a Holanďania našu nesústredenosť využili, prišlo dlhé nakopnutie za obranu a padlo im to tam. Penaltu nemal rozhodca pískať, bola prísna. Noro Gyömbér išiel do šmýkačky, ale trafil loptu," ponúkol svoj pohľad legionár pražskej Sparty.

Po zápase v Gruzínsku čaká na slovenskú dvadsaťjednotku dlhá kvalifikačná prestávka. Do bojov opäť zasiahnu až v septembri budúceho roka, 4. septembra privítajú Škótsko a o štyri dni neskôr (8. septembra - pozn.) ukončia cyklus duelom v Holandsku.

Do baráže ME 2015 postúpi desať víťazov skupín, ku ktorým sa pridajú štyri najlepšie mužstvá z 2. miest. O sedmičke postupujúcich na finálový turnaj rozhodne play off, zoznam účastníkov ME dopĺňa automaticky Česko ako ich organizátor.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladí Slováci remizovali s Holandskom, tréner spokojný nebol