Vo finále stratili iba tri gemy. Ženskú štvorhru vyhrali Mladenovicová s Babosovou

Timea Babosová a Kristina Mladenovicová vyhrali štvorhru na Australian Open 2020.
Timea Babosová a Kristina Mladenovicová vyhrali štvorhru na Australian Open 2020. (Autor: Andy Wong - TASR/AP)
Sportnet|31. jan 2020 o 08:46

Poradili si s nasadenými jednotkami.

Australian Open 2020 - štvorhra žien - finále

Kristina Mladenovicová, Timea Babosová (2-Fr./Maď.) - Barbora Strýcová, Su-wej Hsieh (1-ČR/Taiwan) 6:2, 6:1

MELBOURNE. Víťazkami ženskej štvorhry na tenisovom grandslamovom turnaji Australian Open sa v piatok stali Francúzka Kristina Mladenovicová s Maďarkou Timeou Babosovou.

Nasadené dvojky deklasovali vo finále najvyššie nasadený česko-taiwanský pár Barbora Strýcová, Su-wej Hsieh 6:1, 6:2.

Víťazky korunovali cestu turnajom bez straty setu triumfom nad úradujúcimi wimbledonskými šampiónkami, keď v prvom sete od stavu 2:2 vyhrali štyri hry za sebou.

V druhom potom dokonca sériou šiestich hier dokonali v Laver Arene jednoznačné víťazstvo. Spoločne získali tretí titul z turnajov "veľkej štvorky" a v Melbourne nadviazali na miestny triumf spred dvoch rokov.

"Chcela by som najskôr pogratulovať našim súperkám, ktoré odohrali vynikajúci turnaj. Takisto by som chcela poďakovať najdôležitejšej osobe na kurte - Timei.

Zažili sme toho veľa aj mimo kurtu a je to najlepšia deblová partnerka. Bolo to naše tretie finále v Austrálii, mám to tu veľmi rada a už sa teším na ďalší ročník," povedala v ďakovnej reči Mladenovicová.

V porovnaní s Babosovou má jej francúzska spoluhráčka na konte o jeden grandslamový titul viac, keďže v roku 2016 uspela na Roland Garros s krajankou Caroline Garciovou.

Zaujímavosťou je, že šampiónky Australian Open 2020 cestou za titulom zdolali aj slovensko-bieloruský pár Viktória Kužmová, Alexandra Sasnovičová. V osemfinále zvíťazili 7:6 (4), 6:3.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Vo finále stratili iba tri gemy. Ženskú štvorhru vyhrali Mladenovicová s Babosovou