Mladé florbalistky Slovenka pôjdu na MS do Kanady bez najväčšej hviezdy

Hudákovej strata výrazne skomplikovala plány slovenskému reprezentačnému trénerovi.
Hudákovej strata výrazne skomplikovala plány slovenskému reprezentačnému trénerovi. (Autor: facebook, Slovak Floorball)
SITA|21. apr 2016 o 15:35

Aktualizovaná nominácia SR na MS florbalistiek do 19 rokov v kanadskom Belleville (4. - 8. mája).

BRATISLAVA. V záverečnej 20-člennej nominácii Slovenska na blížiace sa majstrovstvá sveta florbalistiek do 19 rokov v kanadskom Belleville (4. - 8. mája) nastala jedna vynútená zmena.

Slovenky sa na svetovom šampionáte budú musieť zaobísť bez svojej najväčšej hviezdy Paulíny Hudákovej z Fbk Kométa Spišská Nová Ves.

Vo výbere trénera Jaroslava Marksa a jeho asistentov Vladimíra Gábora a Martina Řeháka ju nahradí Kristína Belicová, hráčka FBK Tvrdošín.

Informoval o tom oficiálny web Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

"Paulínkina neúčasť je pre nás veľmi citeľná strata, napriek svojmu nízkemu veku už celému Slovensku ukázala, že je jednou z najlepších hráčok, a to nielen v lige. Svoje nesporné kvality ukázala aj na minuloročných MS žien. Nám, členom realizačného tímu, neostáva nič iné, len sa s touto skutočnosťou zmieriť a pokúsiť sa dosiahnuť úspech aj za týchto okolností," povedal asistent trénera Marksa Vladimír Gábor.

"Dôvodom mojej neúčasti je zdravotný stav, ktorý mi, žiaľ, neumožňuje vycestovať a pomôcť dievčatám priamo v Kanade. Prišlo to tak nečakane. S dievčatami budem určite v intenzívnom kontakte a budem im na diaľku držať palce. Máme mladý a veľmi dravý tím, odvaha dievčat bude ich najsilnejšou zbraňou a ja verím, že úspech sa dostaví aj bez mojej účasti," uviedla Paulína Hudáková.

Svetový šampionát hráčok do 19 rokov sa koná v dvojročnom intervale. Slovenky budú v Belleville obhajovať 5. miesto z MS 2014 v Poľsku.

Predstaví sa 15 družstiev, osem v rámci A-divízie (A a B-skupina) a sedem v B-divízii (C a D-skupina).

Slovenky si v základnej A-skupine zmerajú sily s úradujúcimi majsterkami sveta Švédkami, vyzvú tiež Nórky a Švajčiarky.

Reprezentantky SR ešte pred odletom do Toronta absolvujú záverečný zraz v Českej Třebovej.

Nominácia SR na MS florbalistiek do 19 rokov v Kanade (4. - 8. mája):

Brankárky: Petra Hačková (ŠK Harvard Partizánske), Denisa Patková (NTS FK ZŠ Nemšová)

Obrankyne: Viktória Grossová (Fbk Kométa Spišská Nová Ves), Alexandra Kocúrová (ŠK 98 Pruské), Valéria Malichová NTS FK ZŠ Nemšová), Timea Patakyová (Elite Praha/ČR), Klaudia Robová (FBC Mikuláš Prešov)

Útočníčky: Alžbeta Bachorcová, Lenka Dobrodejová (obe ŠK 98 Pruské), Miriam Buková, Viktória Ďuríková, Kristína Belicová (všetky FBK Tvrdošín), Lenka Cupráková, Michaela Lupačová (obe FBC Mikuláš Prešov), Klára Grossová, Kristína Hudáková (obe Fbk Kométa Spišská Nová Ves), Sarah Charlotte Žideková (FBK Kysucké Nové Mesto), Michaela Žikavská (Slávia SPU DFA Nitra), Šárka Boľová (Herbadent Praha/ČR), Zuzana Šponiarová (1. SC Vítkovice Oxdog/ČR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Mladé florbalistky Slovenka pôjdu na MS do Kanady bez najväčšej hviezdy