Slabý deň Slovákov, Nagy aj Barteková bez finále, chabý výkon Nagya (minúta po minúte)

Slovenskí reprezentanti Štefan Zemko a Danka Barteková obsadili v mix skeete na MS v Moskve šieste miesto.
Slovenskí reprezentanti Štefan Zemko a Danka Barteková obsadili v mix skeete na MS v Moskve šieste miesto. (Autor: SITA)
Sportnet|12. aug 2016 o 11:55

Danka Barteková neobháji bronzovú medailu z Londýna. V kvalifikácii skončila až šestnásta.

Program Slovákov - 12. august:

ATLETIKA

Muži

800 m: 45. Jozef Repčík (SR) 1:49,95 (6. v rozbehu) - nepostúpil do semifinále

20 km chôdze: 32. Anton Kučmín 1:23:17

PLÁVANIE

Muži

1500 m v. sp. - rozplavby: 34. Richard Nagy 15:26,48 - nepostúpil do finále

STREĽBA 

skeet - ženy

16. Danka Barteková 64 - nepostúpila do semifinále

Zostávajúci piatkový program Slovákov:

ATLETIKA 

Ženy kladivo: Martina Hrašnová

Minúta po minúte:

00:13 - Na dnes je to od nás všetko, s minútou sa prihlásime opäť so sobotným programom. Dobrú noc.

22:50 - Severná Kórea má prvé zlato na OH v Riu. Vzpieračka Sim Rim Čong z KĽDR získala zlatú medailu v kategórii do 75 kg. V dvojboji vzoprela 274 kg, striebro ukoristila Bieloruska Darija Naumavová a bronz Španielka Lidia Valentinová Perezová.

22:40 - Nemecký tréner vodných slalomárov Stefan Henze po autonehode počas OH v Riu de Janeiro bojuje o život. V piatok ráno utrpel ťažké zranenia hlavy pri autonehode, podstúpil operáciu. V komuniké to oznámil národný olympijský výbor DSOB.

Christian Käding, ktorý bol v rovnakom taxíku, vyviazol s ľahšími zraneniami a už ho prepustili z nemocnice. Tridsaťpäťročný rodák z Halle Henze je strieborným medailistom z C2 na olympijských hrách 2004 v Aténach. V posádke s Marcusom Beckerom ich vtedy na divokej vode zdolali slovenskí bratia Pavol a Peter Hochschornerovci.

21:34 - "Som rád, že už som v cieli. V prvej polovici trate som sa cítil ešte celkom dobre, ale v druhej časti pretekov to bolo náročnejšie. Extra krízu som nemal, ale veľmi ťažko sa mi chodilo, musel som do toho dávať viac energie. Pripravený som bol kvalitne, aj začiatok bol dobrý. Celkovo to nebolo rýchle. Trochu ma mrzí umiestnenie, chcel som dosiahnuť viac. Dnes som spravil maximum, čo som vedel. Dosiahol som priemerný čas, ktorý dokážem zájsť, aj keď sa mi nekráča dobre," uviedol Anton Kučmín v cieli olympijskej dvadsiatky v Riu.

21:05 - Slovenský atlét Anton Kučmín skončil časom 1:23:17 hodiny na 32. mieste v piatkovej chôdzi mužov na 20 kilometrov na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

Olympijským víťazom sa stal Číňan Čen Wang pred strieborným krajanom Ce-lin Cchaj a bronzovým Austrálčanom Daneom Birdom-Smithom. Čen Wang bol v Londýne 2012 v tejto disciplíne na treťom stupienku.

20:46 - Talianska reprezentantka Diana Bacosiová sa stala olympijskou víťazkou v skeete. Vo finále piatkových pretekov zdolala krajanku Chiaru Cainerovú 15:14.

20:35 - "Katastrofa. Bola to najhoršia 1500-ka v mojom živote čo sa týka pocitu. Nikdy som sa horšie necítil, to môžem povedať do bodky. Fakt by som rád vedel, čo sa stalo, lebo na tréningoch som sa cítil dobre. Tu skočím do vody a od druhého záberu som išiel pod moje možnosti. Bojoval som, veď som na olympiáde, dal som do toho maximum a nič z toho. Veril som si na čas o 20 sekúnd lepší, ale bol som úplne mimo," povedal pre TASR sklamaný slovenský reprezentant v plávaní Richard Nagy po neúspešnej rozplavbe.

Richard Nagy na 1500 m nepostúpil do finále : fotogaléria

12.8.2016

19:55 - Slovenskému plaveckému reprezentantovi Richardovi Nagyovi absolútne nevyšli piatkové preteky 1500 m voľný spôsob na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

V štvrtej rozplavbe zo šiestich obsadil 7. miesto časom 15:26,48, jeho osobný aj národný rekord pritom má hodnotu 15:04,03, zaplával ho vlani na svetovom šampionáte v ruskej Kazani. Jeho konečná pozícia bude známa až po všetkých rozplavbách, bude sa pohybovať okolo 30. postu.

Dvadsaťtriročný slovenský kráľ dlhých dištancií v najdlhšej bazénovej disciplíne nenadviazal na svoju výbornú 9. priečku na 400 m polohové preteky z úvodu OH 2016, keď ho od finále delilo iba 32 stotín sekundy. V Riu sa ešte predstaví v utorok 16. augusta ako diaľkový plavec na otvorenej vode v desaťkilometrovom maratóne.

18:57 - Pre mňa je tento Dankin výsledok dosť prekvapujúci, pretože tréningové výsledky mala oveľa lepšie. Prvá položka vyzerala skvele, ale tri chyby za sebou boli jednoduché terče, ktoré predtým bežne strieľala. Tam sa to možno aj trochu začalo, že v druhej položke mala problém sa naštartovať. To, čo mala natrénované, ju aj podržalo, ale urobila chyby na ľahkých terčoch," zhodnotil vystúpenie svojej zverenky kouč Juraj Sedlák.

18:31 - "Som polozdevastovaná. Neviem, kde sa stala chyba. Príprava bola dobrá, cítila som sa fajn. Včera počas tréningu fúkalo, no mala som parádne čísla 24 a 25. Neviem, možno fakt chýbalo iba to šťastie. Mala som tesné výstrely, žiadne veľké minutia," povedala po pretekoch sklamaná Barteková.

18:07 - Barteková pokazila najmä druhú položku, na ktorej si pripísala päť chýb. V konečnom poradí obsadila až 16. priečku. Dovedna mala len 64 presných výstrelov, čím stanovila svoj najnižší tohtosezónny nástrel.

18:01 Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková neobháji na olympiáde v Riu bronz spred štyroch rokov.

V piatkovej súťaži skeetu žien, v ktorej dosiahla v prvých dvoch položkách výkon 42 terčov, definitívne prišla o šancu postúpiť do šesťčlenného semifinále v priebehu záverečnej tretej položky.

Bartekovej bude zrejme patriť umiestnenie v druhej desiatke, čo bude jej najhorší výsledok z doterajších troch účastí na OH.

17:49 - Barteková sa pomýlila aj v tretej sérii a má už iba minimálne šance na postup do finále.

17:42 - Obhajca olympijského zlata z roku 2012 v hode diskom Robert Harting vypadol v Riu už v kvalifikácii. Hviezdny nemecký atlét hodil na šmykľavom teréne po daždi len 62,21 metra, pričom na postup do 12-členného finále potreboval 65,50 metra.

Harting získal pred štyrmi rokmi v Londýne zlato a v rokoch 2009 - 2013 získal tri tituly majstra sveta za sebou. Minulú sezónu vynechal pre zranenie kolena, ale postupne sa dostal do formy a v Riu ho považovali za kandidáta na medailu.

17:38 - Danka Barteková začala tretiu kvalifikačnú položku úspešne. Trafila prvé tri holuby.

17:03 - Strelkyne sú opäť v akcii, pred sebou majú poslednú kvalifikačnú položku. Danka Barteková zatiaľ nestrieľala.

16:52 - Etiópska atlétka Almaz Ayanová zvíťazila v piatkovom behu žien na 10.000 metrov na olympijských hrách v Riu de Janeiro v novom svetovom rekorde 29:17,45 minúty.

16:42 - Barteková v druhej položke minula až päť holubov. Momentálne je na šestnástej pozícii, pričom na postupové šieste miesto stráca pred poslednou kvalifikačnou položkou až štyri body.

16:20 - Barteková má za sebou deväť výstrelov v druhej položke, pričom dvakrát minula a priebežne sa pohybuje okolo štrnásteho miesta.

16:09 - Začala strieľať Danka Barteková. Prvé tri holuby trafila.

15:47 - Strelkyne sú opäť v akcii, majú pred sebou druhú položku. Danka Barteková zatiaľ nestrieľala.

15:44 - Jozef Repčík dobehol do cieľa piateho rozbehu na šiestom mieste. Do semifinále postúpila priamo iba prvá trojica. Repčík končí už v rozbehoch.

15:41 - Bežec Jozef Repčík je na štarte rozbehu na 800 metrov.

15:07 - Po prvej položke je Barteková na priebežnom trinástom mieste. V prvej položke minula tri výstrely. Pretekárky čakajú ešte dve položky po 25 výstrelov. Do večerného finále postúpi šesť najlepších strelkýň.

15:01 - Prvé chyby slovenskej reprezentantky. Barteková minula dva terče a klesla na priebežnú dvanástu pozíciu.

14:57 - Barteková neminula z prvých jedenástich výstrelov ani jeden.

14:43 - Barteková už strieľa. Z prvých deviatich výstrelov neminula ani jeden terč.

14:00 - Odštartovala kvalifikácie skeetu žien s Dankou Bartekovou.

Pred začiatkom piatkového programu:

Na olympijských hrách v Londýne získala bronzovú medailu. Strelkyňa Danka Barteková sa dnes predstaví v kvalifikácii skeetu žien. V prípade postupu ju čaká aj večerné finále.

Aj napriek úspechu v Londýne so svojím vtedajším výkonom spokojná nebola. „Kvalifikáciu som zvládla výborne, ale vo finále som strieľala veľmi zle. Na ten výkon nie som veľmi hrdá. Ale potom prišlo k rozstrelu o bronz a vtedy som v sebe zapla všetku bojovnosť a vnútornú silu,“ opisuje 31-ročná Barteková.

Bojovnosť a vnútornú silu bude Barteková potrebovať aj dnes.

V akcii bude aj plavec Richard Nagy. Slovenský plavec už v Riu formu ukázal. V disciplíne 400 m. polohové preteky mu finálová účasť unikla iba o 33 stotín sekundy.

Richardovi Nagyovi ušlo finále len tesne.
Richardovi Nagyovi ušlo finále len tesne. (Autor: TASR)

Aj napriek slovenskému rekordu Nagy nešetril kritikou.„Chcel som ísť ešte lepšie. Na tréningoch som sa na to sústreďoval a viem, že to nebolo rýchlejšie. Znak som išiel veľmi pomaly. Netuším však prečo,“ vravel po pretekoch nahnevaný Nagy.

Dnes ho čakajú rozplavby na 1500 m.

Po prvý raz v Riu uvidíme aj slovenských atlétov. Martina Hrašnová zabojuje o finále v hode kladivom žien.

Chodec Anton Kučmín nastúpi na 20 kilometrovú trať a strednotratiar Jozef Repčík sa predstaví v rozbehu na 800 m.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Slabý deň Slovákov, Nagy aj Barteková bez finále, chabý výkon Nagya (minúta po minúte)