Mintál sa rozlúčil s fanúšikmi Norimbergu

Marek Mintál.
Marek Mintál. (Autor: TASR)
SITA|8. máj 2011 o 11:19

Marek Mintál sa v sobotňajšom zápase predposledného 33. kola I. bundesligy 2010/2011 proti Hoffenheimu (1:2) rozlúčil s priaznivcami 1. FC Norimberg.

NORIMBERG. Bývalý slovenský futbalový reprezentant

„Ďakujem Vám za všetko, milujem Vás, ste tí najlepší fanúšikovia na svete,“ odkázal žilinský rodák so slzami v očiach priaznivcom „Der Club“. Tí mu na oplátku zaspievali chorál „Die Legende lebt“ (Legenda žije).

Tréner Norimbergu Dieter Hecking pred zápasom avizoval, že Slovák dostane šancu vybehnúť na trávnik vo svojom poslednom domácom súťažnom stretnutí, napokon sa tak stalo v 63. min za frenetického potlesku vypredaného norimberského štadióna.

„Skladám pred Marekom klobúk z hlavy, vždy sa prezentoval profesionálnym prístupom, za čo sme mu všetci nesmierne zaviazaní,“ cituje Heckinga webový portál norimberského klubu.

Mintál: Neviem, kde budem pokračovať

„Teraz je to už trochu lepšie, no čakanie na posledný domáci duel bolo pre mňa veľmi náročné. Škoda, že sa lúčim s týmto klubom, no šport je už raz taký. V Norimbergu som prežil krásnych osem rokov. Najlepší na tom boli fanúšikovia, ktorí mi neustále dodávali silu. Ešte neviem, kde budem pokračovať, táto otázka je otvorená,“ nechal sa počuť samotný Mintál.

Slováka ocenil aj jeho dlhoročný spoluhráč gólman Raphael Schäfer: „Takéto momenty sú veľmi zriedkavé. Neodchádza iba skvelý futbalista, ale v prvom rade priateľ. Marek urobil pre tento klub veľmi veľa, dal mu tvár, vždy ho budeme vítať s otvorenou náručou.“

Posledný zápas 14. mája

Ako je známe, 33-ročnému "Fantómovi" sa v lete skončí zmluva s tímom z Frankenstadionu a keďže samotný hráč chce ešte pokračovať v aktívnej kariére, no Norimberčania mu ponúkajú iba funkcionársku pozíciu, vyzerá to na jeho odchod do iného tímu. V tejto súvislosti sa najčastejšie skloňujú účastníci nižších nemeckých súťaží, návrat do MŠK Žilina, či najnovšie pôsobenie v Dubaji.

Mintál odohral za 1. FC Norimberg doteraz celkovo 302 duelov, v ktorých nastrieľal 126 gólov. Posledný súťažný zápas ho čaká 14. mája na pôde Hannoveru 96, klub ale na svojej internetovej stránke avizoval, že mu pripraví aj špeciálne rozlúčkové stretnutie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mintál sa rozlúčil s fanúšikmi Norimbergu