Slovenskí juniori zažiarili v zámorí, stali sa prvými hviezdami zápasov

Miloš Roman (vpravo) sa predstavil aj na nedávnych majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov. Na snímke strieľa gól do siete Fínska.
Miloš Roman (vpravo) sa predstavil aj na nedávnych majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov. Na snímke strieľa gól do siete Fínska. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. jan 2019 o 10:23

Miloš Roman a Andrej Kukuča získali zhodne dva body.

REGINA. Slovenský hokejový útočník Andrej Kukuča, ktorý sa predstavil aj na nedávnych majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Kanade, zažil vydarený návrat do svojho klubového pôsobiska.

V nedeľňajšom zápase zámorskej juniorskej súťaže Western Hockey League (WHL) strelil v drese Seattlu Thunderbirds dva góly do siete Reginy Pats a podieľal sa na víťazstve svojho tímu 6:3.

Trenčiansky odchovanec bol vyhlásený za prvú hviezdu stretnutia a v 30 dueloch aktuálnej sezóny nazbieral už 26 bodov (7+19).

Darilo sa aj ďalšiemu juniorskému reprezentantovi Milošovi Romanovi, ktorý taktiež získal ocenenie pre najlepšieho hráča zápasu vo WHL.

Rodák z Kysuckého Nového Mesta dosiahol gól a jednu asistenciu, čím pomohol Vancouver Giants k hladkému triumfu 6:0 nad Kootenay Ice.

Devätnásťročný center je aktuálne tretím najproduktívnejším hráčom a najlepším strelcom kanadského tímu s 31 bodmi (17+14) v 32 súbojoch. Už len bod mu chýba, aby prekonal svoje sezónne maximum z predchádzajúceho ročníka.

Vo zvyšných nedeľňajších zápasoch troch najprestížnejších zámorských juniorských líg (WHL, QMJHL, OHL), ktoré patria pod Canadian Hockey League (CHL), sa predstavili ešte ďalší traja Slováci.

Ani jeden z nich nebodoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»WHL»Slovenskí juniori zažiarili v zámorí, stali sa prvými hviezdami zápasov