Mike Tyson zavíta do Prahy aj s dvadsiatmi bodyguardami

SITA|5. okt 2010 o 17:10

Legenda svetového boxu Mike Tyson sa chystá na návštevu Prahy, ktorá bude mať aj charitatívny podtext.

PRAHA. Dnes 44-ročný Tyson sa do histórie boxu zapísal tým, že už ako 20-ročný sa stal najmladším majstrom sveta v ťažkej váhe vo všetkých troch najprestížnejších organizáciách WBC, WBA a IBF, ale napríklad aj tým, že v jednom zo súbojov o titul majstra sveta svojmu súperovi Evanderovi Holyfieldovi odhryzol kus ucha.

Kariéru ukončil po sérii neúspešných comebackov v roku 2004. Do českej metropoly by mal zavítať už o dva týždne 19. októbra v spoločnosti manželky a najmladšej dcéry, ubytovať by sa mali v luxusnom hoteli Le Palais na Vinohradoch. Cena jeho prezidentského apartmánu s rozlohou 150 m2 a výhľadom na mesto sa odhaduje na 1800 eur za jednu noc.

Tyson by mal navštíviť detských pacientov v nemocnici v Motole, ale nemal by chýbať ani na viacerých komerčných akciách. Záujemcovia môžu absolvovať aj tréning s exšampiónom medzi povrazmi v ringu. Stačí maličkosť - zaplatiť 50 000 Kč. Tiež sa zúčastní na galavečere bojových športov Heroes Gates, kde odovzdá ceny víťazom. Američan v Česku odštartuje svoje európske a ázijské turné, počas ktorého by sa mal predstaviť v 25 - 28 mestách.

"Pôjde o Mikovu premiéru v Prahe. Nepochybujeme o tom, že bude nadšený krásami tohto mesta," cituje idnes.cz promotéra slávneho boxera Reya Karpfa. Tysona a jeho rodinu by mal na prechádzkach po stovežatej sprevádzať aj početný tím osobných strážcov. Asi dvadsať z nich by ho malo sledovať doslova na každom kroku, ďalší budú mať na starosti ochranu jeho manželky. "Neobávame sa o jeho bezpečnosť, to skôr treba chrániť ľudí pred ním. Má vznetlivú povahu a rodina je to najcennejšie, čo má," vysvetlil ďalší z promotérov Petr Havrda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Mike Tyson zavíta do Prahy aj s dvadsiatmi bodyguardami