Nastal správny moment. Najúspešnejší tenisový pár histórie ukončil kariéru

Bob a Mike Bryanovci.
Bob a Mike Bryanovci. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. aug 2020 o 10:18

Spolu získali rekordných 119 trofejí.

NEW YORK. Najúspešnejší deblový pár tenisovej histórie Mike a Bob Bryanovci ukončil kariéru. Majitelia rekordných 119 titulov oznámili svoje rozhodnutie v rozhovore pre New York Times.

Štyridsaťdvaročné dvojičky pôvodne plánovali zavesiť rakety na klinec po tohtoročnom US Open, napokon sa odhodlali k tomuto kroku už pred konaním grandslamového turnaja.

"Cítime, že teraz nastal ten správny moment," uviedli bývalé dlhoročné svetové jednotky. "V tomto veku je už veľmi náročné pripraviť sa na zápas a súťažiť. Stále milujeme tenis, no naše telá už majú toho dosť, ťažšie sa zotavujú."

Práve na US Open v roku 1995 sa bratia Bryanovci prvýkrát predstavili na grandslamovom podujatí. Počas kariéry sa vypracovali v najúspešnejší deblový pár histórie.

Na čelo rebríčka ATP sa prvýkrát vyšvihli v roku 2003 a boli na ňom dokopy 438 týždňov. Spoločne získali rekordných 119 trofejí, vrátane 16 grandslamových titulov vo štvorhre.

V roku 2007 pomohli USA k víťazstvu v Davisovom pohári. V zbierke majú aj olympijské zlato z Londýna 2012 a bronz z Pekingu 2008.

S reprezentačnou kariérou sa Bryanovci rozlúčili už tento rok v marci, keď odohrali svoj posledný zápas v Davisovom pohári.

Vo štvorhre proti Uzbekistanu sa postarali o víťazný tretí bod USA, Američania vďaka výhre 4:0 v Honolulu postúpili na finálový turnaj Davisovho pohára v Madride.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nastal správny moment. Najúspešnejší tenisový pár histórie ukončil kariéru