Shiffrinová pomohla utečencom z Ukrajiny. Do Košíc poslala množstvo cestovín

Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová. (Autor: SITA/AP)
Nikola Baďová|1. apr 2022 o 18:21

Lyžiarka reagovala na komentár dobrovoľníčky.

BRATISLAVA. Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová ukázala veľké srdce. Deň po svojich 27. narodeninách zverejnila na sociálnych sieťach ďakovnú reč a upriamila pozornosť na tých, ktorí to naozaj potrebujú. Fanúšikov nabádala k ďalším nápadom ako pomôcť.

O jeden z nich sa podelila aj dobrovoľníčka z Košíc, ktorá si všimla, že v distribučnom sklade pre Ukrajincov je nedostatok trvanlivých potravín. Shiffrinová to s podporou myslela úprimne a do mesta na východnom Slovensku poslala množstvo cestovín.

Jedným z hlavných sponzorov lyžiarky je talianska firma Barilla, ktorá patrí k najväčším výrobcom tejto suroviny na svete. Jej logo sa pravidelne objavuje na čiapke alebo prilbe, ktorú americká reprezentantka nosí na pretekoch.

„Verejne som jej napísala komentár a ona mi odpovedala v súkromnej správe. Neverila som, že si to vôbec prečíta. Je to úžasné a tešíme sa z toho, že jej naozaj išlo o pomoc. Teraz máme čo dávať utečenom,“ opísala pre Sportnet dobrovoľníčka, ktorá nechcela situáciu priveľmi medializovať.

Protest proti invázii

Držiteľka veľkého krištáľového glóbusu otvorene odsudzovala vojnu.

„Ani neviem, ako sa mám vyjadriť. Evakuovaných utečencov, deti a tehotné ženy bombardujú a ostreľujú, keď utekajú zo svojich domovov a nemocníc.

Milióny ľudí opúšťajú svoju krajinu, čo z toho robí najväčší konflikt, ktorý zachvátil Európu od druhej svetovej vojny. A to všetko pre čo? Aký to má zmysel?“ vyjadrila svoj názor na sociálnych sieťach.

„Slovo odporné tento čin ani nevystihuje. Srdcervúce, desivé, hrôzostrašné, šialené...“ opísala svoje pocity Shiffrinová.

Príspevok zverejnila pred zastávkou Svetového pohára v Aare, kde bol na programe obrovský slalom (3. miesto) a slalom (9. miesto). „Ako sa vôbec môžem zaujímať o lyžiarske preteky? Ako sa môže niekto zaujímať o čokoľvek iné, kým sa vojna neskončí?“

Američanka nenechala slová prázdne a po skončení sezóny výraznou mierou prispela ukrajinským rodinám na Slovensku.

Zuzulová prišla na otočku

Ľudí z Ukrajiny podporilo veľa celebrít a športovcov, ktorí anonymne vozia do distribučných skladov rôzne veci.

S naloženou dodávkou pricestovala ďalšia svetová lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová. Bývalá úspešná reprezentantka ukončila kariéru pred štyrmi rokmi a s rodinou žije vo Francúzsku.

„Priviezla nejaké jedlo a hneď pôjde naspäť,“ prezradil jej plány otec Timotej Zuzula.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová pomohla utečencom z Ukrajiny. Do Košíc poslala množstvo cestovín