Messier chce Gretzkého za trénera Kanady

Wayne Gretzky
Wayne Gretzky (Autor: SITA/AP)
SITA|10. dec 2009 o 10:30

Nedávno vymenovaný generálny manažér kanadskej hokejovej reprezentácie pre majstrovstvá sveta 2010 v Nemecku Mark Messier by veľmi rád videl na trénerskej stoličke Wayna Gretzkého.

TORONTO.

"Áno, samozrejme, uvažujem aj o ňom," priznal Messier v odpovedi na otázku, či prichádza Gretzky do úvahy ako tréner Kanady pre majstrovstvá sveta.

Messier sa však v prvých dňoch svojej práce bude venovať obsadeniu ďalších výkonných postov v mužstve, trénerskú otázku bude riešiť až neskôr. Zatiaľ nie je isté, či by Gretzky odpovedal na ponuku súhlasne. Prezident Kanadskej hokejovej federácie Hockey Canada Bob Nicholson diskutoval s legendárnym hráčom, ktorý bol donedávna trénerom Phoenix Coyotes, ale nechcel špekulovať o tom, či bude v tíme pre svetový šampionát.

"Naše vzťahy s Waynom sú veľmi dobré. Nie som si však istý, či bude v Nemecku pri tíme. Všetko je však otvorené," dodal Nicholson.

Messier a Gretzky získali počas spoločného pôsobenia v Edmontone v 80. rokoch štyrikrát Stanleyho pohár. Jeden rok boli neskôr spoluhráčmi aj v New York Rangers.

Gretzky má skúsenosti so svetovými šampionátmi v inej funkcii, v roku 2001 bol generálnym manažérom Kanady. Kanaďania začnú svetový šampionát 8. mája 2010 v Mannheime súbojom s Talianskom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Messier chce Gretzkého za trénera Kanady