Čaká nás veľký futbalový večer? Na súpiske PSG už figurujú Messi, Neymar aj Mbappé

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|29. aug 2021 o 13:25

Nastúpiť môžu už v nedeľu večer.

PARÍŽ. Tréner futbalistov Paríža St. Germain Mauricio Pochettino zaradil Lionela Messiho do kádra na nedeľný zápas francúzskej Ligue 1 na pôde Reims. Pre argentínskeho kanoniera sa tak rysuje šanca absolvovať súťažný debut v drese PSG.

V širšej 22-člennej nominácii na nedeľňajší večerný duel 4. kola Ligue 1 Reims - PSG (20.45 h) figurujú aj ďalší dvaja výnimoční útočníci PSG Brazílčan Neymar a Francúz Kylian Mbappé, potvrdil Pochettino. Informovala o tom agentúra AFP.

Messi prišiel do Parku princov 10. augusta z FC Barcelona. Duel proti Reims by mohol byť jediný, v ktorom tri útočné hviezdy nastúpia spolu.

V súvislosti s Mbappém sa totiž čoraz viac hovorí o jeho možnom prestupe do Realu Madrid.

Ak má byť tento transfer za údajne 180 miliónov eur dotiahnutý do konca, musí sa tak stať do 31. augusta 23.00 h. Vtedy sa zatvára letné prestupové okno vo väčšine európskych krajín.

Messi nehral súťažne futbal od 11. júla, keď sa vo finále Copa América tešil z triumfu nad Brazíliou (1:0) a pripísal si vôbec prvý prestížny seniorský titul s argentínskym národným tímom.

V rovnakom zápase nastúpil na strane súpera Neymar a po záverečnom hvizde skončili v spoločnom objatí. Aj Neymar odvtedy pauzoval, ale pre zranenie a oddych.

"Je maximálne motivovaný. Rýchlo sa adaptoval na pomery v našom klube a porozumel si s novými spoluhráčmi. Je to veľký profesionál," povedal tréner PSG Mauricio Pochettino na adresu 34-ročného Messiho.

"Aké zvláštne vidieť Messiho v nominácii na zápas v iných ako barcelonských farbách," objavilo sa na oficiálnom twitteri PSG.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Čaká nás veľký futbalový večer? Na súpiske PSG už figurujú Messi, Neymar aj Mbappé