Messi je blízko podpisu zmluvy s FC Barcelona

Lionel Messi
Lionel Messi (Autor: SITA/AP)
SITA|15. sep 2009 o 14:32

Futbalový diamant menom Lionel Messi by chcel mať vo svojom kádri každý tréner na svete.

BARCELONA. Futbalový diamant menom Lionel Messi by chcel vo svojom kádri každý tréner na svete. Argentínčan však nemá v pláne vyzliecť si dres FC Barcelona a vymeniť ho za iný.

Podľa spravodajského servera goal.com by v najbližších dňoch mal s katalánskym veľkoklubom podpísať novú sedemročnú zmluvu.

"Messi je momentálne najlepším futbalistom planéty a určite ašpiruje na to, aby sa stal jedným z velikánov histórie. Je spokojný s klubom, v ktorom pôsobí, ako aj s vlastnými výkonmi," povedal prezident mužstva z Camp Nou Joan Laporta pre Catalunya Radio a dodal, že rokovania o novom kontrakte by sa mohli ukončiť v priebehu jedného týždňa.

Chce Zlatú loptu

Lionel Messi túži po zisku prestížneho ocenenia Zlatá lopta, ktorú francúzsky športový magazín France Football výročne udeľuje najlepšiemu hráčovi v Európe.

V roku 2007 bolo výsledné poradie nasledovné: 1. Kaká, 2. Cristiano Ronaldo, 3. Messi, o rok neskôr 22-ročného rodáka z Rosaria predstihol iba Portugalčan Ronaldo. Odchovanec FC Barcelona dúfa, že jeho vzostupná tendencia v spomenutom rebríčku bude pokračovať aj naďalej.

"Chcel by som získať Zlatú loptu," povedal nevysoký, no technicky nadmieru disponovaný krídelník pre L'Equipe TV, skromne však dodal: "Myslím si, že ktorýkoľvek hráč Barcy by si toto ocenenie zaslúžil za naše úspechy v predošlej sezóne."

Nachádzate sa tu:
Domov