Z postupu sa tešili dvakrát. Česi šokovali olympijských víťazov

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. sep 2021 o 18:30 (aktualizované 13. sep 2021 o 21:05)

Na turnaji skončili hráči Chorvátska a Francúzska.

ME vo volejbale 2021:

Osemfinále: 

Slovinsko - Chorvátsko 3:1 (20, 18, -19, 12)

Francúzsko - Česko 0:3 (-22, -19, -32)

OSTRAVA. Volejbalisti Slovinska postúpili do štvrťfinále majstrovstiev Európy. V pondelkovom stretnutí zdolali v Ostrave Chorvátov 3:1 na sety.

Ani jeden zo setov nepriniesol veľkú drámu. Najjednoznačnejší bol ten posledný, v ktorom Chorvátsko získalo len dvanásť bodov. 

Chorváti, ktorí v základnej D-skupine zdolali Slovensko 3:1 na sety, ukončili šampionát s vyrovnanou bilanciou tri výhry a tri prehry. 

Ďalším súperom Slovinska na turnaji bude Česko, ktoré pred zaplnenou Ostravar Arénou šokovalo vo večernom dueli olympijských víťazov z Francúzska. 

Počas celého zápasu predvádzali skvelý výkon. Francúzi v prvom sete ani raz neviedli, v druhom maximálne o bod a v treťom sete nevyužili náskok 10:7. 

Česi prežili dvojitú radosť. V treťom sete si za stavu 29:30 vzal francúzsky tréner úspešnú výzvu a hoci sa už súper tešil z postupu, zápas pokračoval ďalej.

Domáci volejbalisti napokon využili až svoj deviaty mečbal. 

Hlasy po zápase:

/zdroj: ČT Sport/

Jiří Novák, tréner Česka: "Je to dobré, ale o dva dni máme ďalší zápas. Musíme byť pokorní, dať hlavu dole, sadnúť si na zadok a pripraviť sa na Slovincov. Dnes sme si verili, chlapci odohrali fantastický zápas. Trošku sa potvrdilo to, že Francúzi nehrali v skupine ťažké zápasy, dostali sme ich pod tlak, s čím zrejme nepočítali.

Lukáš Vašina, hráč Česka: "Je to neopísateľný pocit. Zdolali sme najlepší tím planéty. Je to moja premiéra na ME a zdolať olympijských víťazov je skvelé. Nepošťastí sa na to každý deň. Po tej spornej lopte sme sa museli skoncentrovať a chceli sme ten set vyhrať za každú cenu. Je to rozprávka."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Z postupu sa tešili dvakrát. Česi šokovali olympijských víťazov