Londýn prišiel o ME vo vodnom slalome. Slováci sa predstavia v Prahe

Jakub Grigar.
Jakub Grigar. (Autor: TASR)
SITA|9. jún 2020 o 11:47

Česko bude šampionát hostiť po dvoch rokoch.

BRATISLAVA. Pražská Troja bude po dvoch rokoch opäť hostiteľom európskeho šampionátu vo vodnom slalome.

Európska kanoistická asociácia (ECA) rozhodla o tom, že ME 2020 sa uskutočnia v dňoch 18.- 20. septembra v Prahe, čiže v termíne, keď bolo na tomto mieste plánované jedno z podujatí Svetového pohára.

Pôvodný termín majstrovstiev Európy bol 15.- 17. máj a mali sa konať na olympijskom kanáli v Lee Valley v Londýne. Reštrikčné opatrenia vo svete športu v súvislosti s pandémiou koronavírusu boli vtedy proti.

Informácia o presunutí ME z Londýna do Prahy má veľký význam aj pre slovenských reprezentantov, ktorí sa tam pokúsia vybojovať účasť na olympijské hry v Tokiu 2021. Menovitú účasť má zatiaľ istú iba kajakár Jakub Grigar.

"Je nám veľkou cťou, že sa v Prahe bude opäť bojovať o veľké medaily. Piatkové zasadnutie ECA rozhodlo o pridelení šampionátu Českej republike. Svetový pohár tento rok neusporiadame, lebo v októbrovom termíne termíne to už nebude možné.

Na našom kanáli bude vtedy prebiehať oprava deliacej steny slalomovej dráhy," uviedol riaditeľ organizačného výboru ME 2020 Jiří Rohan, cituje ho portál ME slalomtroja.cz.

Organizátori dodávajú, že Praha-Troja bude po druhý raz v histórii hostiť ME vo vodnom slalome a po tretí raz sa budú konať v Českej republike.

Svetový pohár sa na toto miesto vráti začiatkom júna 2021, teda ešte pred konaním o rok preložených olympijských hier v Tokiu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Londýn prišiel o ME vo vodnom slalome. Slováci sa predstavia v Prahe